Metoda ziarului, cea mai nouă tactică de furt, folosită pe litoral

498
Metoda ziarului, cea mai nouă tactică de furt, folosită pe litoral - fondmetodaziarul-1625415904.jpg

Articole de la același autor

Pe lângă vechile metode „Accidentul“ și „Pomana“, rău-făcătorii inventează permanent noi metode de înșelăciune şi de furt, mutându-se de ceva timp şi în mediul online.

Una dintre cele mai noi metode de furt descoperite este cea la care se folosește un ziar. Având în vedere sezonul estival, aglomerația și numărul mare de turiști veniți în vacanță, pentru prevenirea acestui tip de infracțiune, polițiștii atrag atenția asupra modului în care ar putea acționa persoanele care comit astfel de fapte.

Această metodă presupune sustragerea unui obiect prin distragerea atenției victimei. De obicei, cel care săvârșeşte astfel de fapte se adresează unor persoane care stau la terasă și au pe masă telefonul mobil sau portofelul. În timp ce oferă victimei ceva spre vânzare sau îi solicită o informație, acoperă cu ziarul bunul victimei. La plecare, ia ziarul cu telefonul sau portofelul și se face nevăzut.

În scopul prevenirii acestui gen de infracțiuni, polițiștii ne recomandă să nu fim tentați de produsele oferite de vânzătorii voiajori şi să fim atenți la obiectele personale lăsate pe masă, la terasă sau în alt spațiu public.

De asemenea, pentru a evita să devenim victima vreunui tip de înșelăciune în mediul online, oamenii legii ne recomandă să nu plătim în avans bunurile comandate prin internet, mai ales dacă sunt de la persoane necunoscute anterior cumpărării. „Evitaţi persoanele fizice sau operatorii economici care nu afişează date de contact complete (adresă, numere de telefon, CUI) şi se rezumă la o simplă adresă de email, întrucât localizarea ulterioară şi recuperarea pagubei sunt dificile. Nu vă încredeţi în testimoniale «uimitoare» referitoare la eficienţa unui produs sau a unei afaceri promovate online: verificaţi din alte surse și căutați probe solide cu privire la eficienţa unui produs sau eficienţa unei companii. Nu instalaţi aplicaţii din surse nesigure, care vă pot expune unor riscuri cum ar fi: crearea de breşe de securitate, copierea datelor personale, căutarea informaţiilor confidenţiale (parole, numere de carduri, conturi bancare)”, ne sfătuiesc poliţiştii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.46 secunde