Metoda "porumbul fiert", folosită de hoți pe plajă

748
1
Metoda

Articole de la același autor

Un bărbat și nepotul lui minor au ajuns în atenția oamenilor legii, după ce au fost surprinși în timp ce furau lucrurile turiștilor care se relaxau pe plajă, în stațiunea Mamaia.

Cei doi au fost observați, miercuri după-amiază, de un jandarm care era în timpul liber, pe plaja din dreptul hotelului Parc. Bărbatul avea o găleată cu porumb fiert în mână și îi îmbia pe turiști să cumpere, în vreme ce minorul venea din urmă, cu o sacoșă voluminoasă. La un moment dat, jandarmul a observat cum adultul i-a făcut un semn minorului, care a lăsat sacoșa pe nisip, chipurile pentru a se odihni. "Când a ridicat-o, a mai apucat și o geantă aflată în imediata apropiere. Jandarmul l-a somat și l-a reținut pe minor", au precizat reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi "Tomis". A fost reținut și adultul, iar în sacoșa respectivă au fost găsite bunuri furate de la trei turiști: seturi de chei ale autovehiculelor, telefoane mobile, sume de bani și îmbrăcăminte.

Cercetările ulterioare au scos la iveală că bărbatul care vindea porumb a fost închis, în trecut, pentru furt, iar minorul era nepotul lui, pe care-l luase să-l "instruiască".

"Pentru siguranța turiștilor și în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanței petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuiește cetățenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat ușa și au închis ferestrele camerei unde sunt cazați sau ale autoturismelor, și să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate. De asemenea dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordați de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetățenii sunt sfătuiți să anunțe cel mai apropiat echipaj de ordine publică. Pentru solicitări, cetățenii pot apela non-stop numărul unic de urgențe 112", au precizat jandarmii constănțeni. 

Comentează știrea

petrica
4 iulie 2014
nu trebuie

nu trebuie urmariti pe plaja doar trebuie asteptati la intarile cartierului ferentari de Constanta si vin singuri pe la orele 01-02 din noapte este invazie de taxi-uri pline cu pesti,prostituate,hoti,sa ii fie piatra de gat clovnului de mazare

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6267 secunde