Metodă de jaf „copiată” din străinătate: bancomate aruncate în aer!

357
Metodă de jaf „copiată” din străinătate: bancomate aruncate în aer! - exploziibancomate2-1600274590.jpg

Articole de la același autor

O metodă de jaf importată din străinătate se răspândește și în țara noastră: jefuirea bancomatelor prin aruncarea lor în aer! Astfel de atacuri au avut loc deja în Sinaia, Timiș, Arad, Ilfov și Constanța. Potrivit oamenilor legii, modul de operare este copiat din alte state europene, unde în ultimii ani au avut loc mai multe astfel de fapte, în care au fost implicați și români.

Concret, infractorii filează ATM-ul, iar în jefuirea lui folosesc diverse substanțe explozive, după care sustrag banii și se fac nevăzuți. „Acest mod de operare este unul importat din alte state ale U.E., unde au fost comise fapte de acest gen, în ultimii ani. Din datele existente, a reieșit faptul că în comiterea unor astfel de infracțiuni în statele europene sunt implicați și cetățeni români, întrucât autoritățile din aceste state au probat activitatea infracțională a unor grupuri de români. De exemplu, în Austria și Spania. În cazurile înregistrate în România, polițiștii desfășoară cercetări în cadrul unor dosare penale, sub supravegherea procurorilor de caz și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției de Investigații Criminale. De asemenea, în instrumentarea cazurilor se cooperează la nivel european cu Europol și au avut loc mai multe întâlniri de lucru cu autoritățile din Spania, Italia, Franța, Germania și Austria”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

În județul Constanța a avut loc un astfel de jaf, în luna februarie, în comuna Lumina. În noaptea de 25 spre 26 februarie, în jurul orei 2.00, doi indivizi au spart geamul unui magazin, iar ulterior, cu ajutorul unei substanțe explozive, au aruncat în aer bancomatul aflat pe peretele magazinului. Ulterior, indivizii au fugit cu ajutorul unei mașini, reușind să fure aproximativ 60.000 de lei. Primul suspect, Cătălin N., de 37 de ani, a fost reținut în luna aprilie, iar al doilea făptaș, Gabriel C., a fost prins și arestat preventiv în luna mai. Autoturismul folosit pentru a scăpa a fost recuperat de polițiști din Canalul Dunăre – Marea Neagră, unde a fost scufundat de suspecți. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5017 secunde