Mesajul fostei profesoare a româncei care a fost ucisă în Bruxelles cu 50 lovituri de cuțit: "Cât de bolnavă este societatea din care cu toții facem parte"

950
Mesajul fostei profesoare a româncei care a fost ucisă în Bruxelles cu 50 lovituri de cuțit:

Articole recomandate

Georgiana Annemarie Pănescu‎, fosta profesoară a Laurei, tânăra de 21 de ani ucisă cu 50 de lovituri de cuțit în capitala Belgiei, a postat un mesaj emoționant pe Facebook despre moartea fulgerătoare a celei care i-a fost elevă, scrie adevarul.ro

Mesajul profesoarei este o replică dată celor care o încriminează pe Laura, pentru că, potrivit unor publicații din Belgia, aceasta practica prostituția în apartamentul în care a fost găsită decedată. Autorul crumei, un tânăr de 24 de ani, a fost arestat.

Dincolo de aparențe Sunt deja destule zile de când Laura, o fiică, a trecut în neființă într-un mod cel puțin barbaric. Nu pretind să o fi cunoscut-o foarte bine, i-am fost doar profesor, dar am avut câteva ocazii de a vorbi cu ea, și am vorbit. Acum stau să mă întreb, și vă întreb și pe voi, cât de mult conștientizăm cât de bolnavă este societatea din care cu toții facem parte. Există oameni, prea mulți chiar, care judecă în fel și chip... o persoană... o situație... Dar nu se întreabă ce putem face pentru a corecta asemenea orori! Poate sistemul de învățământ românesc ar trebui să beneficieze de mai multe programe de consiliere și psihologi foarte buni. Poate părinții ar trebui să fie mai comunicativi, sau dimpotrivă, mai nepermisivi. Poate societatea românească ar trebui să fie mai lipsită de prejudecăți și mai volitivă. Nu știu! Ceea ce știu, pentru că am văzut cu propriii ochi, știu că avem copii, copiii noștri, care suferă în tăcere. Și, credeți-mă, suferă foarte mult! Doar pentru a păstra aparențele! Pentru că societatea din care fac parte îi judecă în cel mai crud mod posibil! Și eu sunt mamă! Multe dintre voi sunteți mame! Și cum bine știm toate, nu există durere mai mare pentru o mamă ca atunci când își pierde propriul copil. Dar ce se întâmplă atunci când altcuiva i se petrece asta? Nu credeți că ar trebui să empatizăm, trecând peste toate judecățile și prejudecățile? Treceți dincolo de aparențe și simțiți durerea și neputința! Drum lin, Laura! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5731 secunde