Mesajul dureros al unui pompier de la ISU Dobrogea, în lupta cu Covid-19: "Mă gândeam că nu voi scăpa!"

631
Mesajul dureros al unui pompier de la ISU Dobrogea, în lupta cu Covid-19:

Articole de la același autor

Un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea", care a petrecut mai bine de o lună pe un pat de spital, în lupta cu noul coronavirus, transmite un mesaj tulburător celor care nu cred că această boală există.

"Există sau nu Covid-19?", "Este chiar așa periculos cum se spune?", "Cunoașteți pe cineva care a fost bolnav?", "Eu știu de la o cunoștință că la spital rudele primesc bani să spună că mortul a fost răpus de coronavirus". Sunt doar câteva dintre replicile care circulă, zilele acestea, din ce în ce mai des, în spațiul public, dovedind că este în creștere numărul celor sceptici cu privire la existența și efectele nefaste ale acestui virus.

Pe de altă parte, tot în creștere - alarmantă chiar! - este și numărul celor depistați cu noul coronavirus, potrivit statisticilor făcute publice de autorități. În acest context, un videoclip făcut public, în mediul online, de Ministerul Afacerilor Interne, transmite mesajul unui pompier din cadrul ISU Dobrogea, plutonierul major Cristinel Drincă. Militarul a stat mai bine de o lună pe un pat de spital, luptând cu boala, și a reușit să învingă.

Internat în spital 33 de zile

Pe 12 aprilie, plutonierul adjutant Viorel Dimboi, de 48 de ani, de la Detașamentul Cernavodă, ajungea la Spitalul Orășenesc Cernavodă având simptome specifice Covid-19. În zilele următoare, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, iar ulterior, la Institutul "Matei Balș" din București, unde a și decedat, vineri, 17 aprilie. Adică la cinci zile de la prezentarea la spital.

Pompierul contractase virusul din comunitate, iar după decesul său, alți zece pompieri au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Printre aceștia, și plutonierul major Cristinel Drincă. Bărbatul în vârstă de 40 de ani este din Fetești și este angajat la Detașamentul Cernavodă. Inițial a intrat în izolare la domiciliu, până la confirmarea testelor, iar ulterior a fost internat în spital.

"Sunt oameni în jurul meu care au văzut moartea cu ochii. În salonul alăturat, era un bărbat care tușea groaznic. Când începea să tușească, nu se mai oprea. A fost așa în primele trei - patru zile de spitalizare, apoi dintr-o dată a încetat tusea. Am aflat că a murit. Te gândești la ce e mai rău, că nu vei scăpa. A fost greu. A fost dificil până am găsit pe cineva care să ne aducă de mâncare, venea un verișor mai îndepărtat, restul se fereau, fugeau", își amintește pompierul clipele teribile pe care le-a trăit.

33 de zile a stat în spital, cu gândul că moartea pândește după colț.

"Te gândești că pot apărea complicații. Dacă mesajul meu va salva măcar o viață, eu sunt cel mai fericit om", este mesajul transmis de pompierul de la ISU Dobrogea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1271 secunde