Medic trimis în judecată, după ce i-ar fi cerut bani unei paciente, pentru a o opera

201
Medic trimis în judecată, după ce i-ar fi cerut bani unei paciente, pentru a o opera - mitaspagamedicshutterstock-1552556179.jpg

Articole recomandate

Un medic primar ORL de la Spitalul Militar "Dr. Carol Davila" din București a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și instigare la dare de mită, el fiind acuzat că i-a cerut unei paciente mai mulți bani decât suma oferită de aceasta pentru o operație, solicitându-i totodată să îi dea bani și medicului anestezist.


Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Direcția Națională Anticorupție, procurorii militari din cadrul DNA - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Radu Viorel Vrăcioiu, la data faptelor medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" din București, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel. El a fost trrimis în judecată pentru luare de mită (două fapte) și instigare la dare de mită.

Totodată, a fost deferită justiției, în stare de libertate, Simona Gavriluț, pentru dare de mită.

În rechizitoriu, procurorii militari arată că, în 29 noiembrie 2018, Vrăcioiu, în calitatea menționată, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 de lei, în legătură cu efectuarea unei intervenții chirurgicale asupra unei paciente (soția martorului), el fiind prins în flagrant.

Anterior, în 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operației, medicul i-a reproșat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 de lei pe care aceasta intenționa să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operații.

În aceeași zi, inculpatul a determinat-o pe pacientă să-i ofere și medicului anestezist suma de 150 de lei, lucru pe care aceasta l-a și făcut.

"A intrat în salon și deoarece nu-i ajungeau banii a împrumutat de la o colegă de salon 100 de lei, după care a remis întreaga sumă cerută medicului Vrăcioiu Radu Viorel pentru a fi înmânată mai departe destinatarului. Nu s-a putut stabili dacă cei 150 de lei au ajuns într-un final la medicul anestezist", arată DNA.

În 28 noiembrie 2018, în aceeași calitate și pentru o intervenție medicală asemănătoare, Vrăcioiu a primit de la inculpata Simona Gavriluț suma de 500 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a fi înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv pentru 30 de zile.


sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6692 secunde