Medic stomatolog, intoxicat cu alcool metilic. Este în stare gravă!

474
Medic stomatolog, intoxicat cu alcool metilic. Este în stare gravă! - cliima2014041900751-1552038383.jpg

Articole recomandate

Un medic stomatolog ieșean se zbate între viață și moarte după ce a băut alcool și alcool metilic. Substanța este extrem de toxică și doar câțiva mililitri pot provoca decesul. Stomatologul a venit pe picioarele lui la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul "Sf. Spiridon", cu tulburări de vedere, iar apoi a intrat în comă. În prezent, este în stare gravă, la dializă, pentru că rinichii nu pot elimina substanța din organism. Medicii spun însă că starea lui este extrem de gravă, fiind rezervați cu privire la șansele sale de supraviețuire, potrivit ziaruldeiasi.ro. 


"Pacientul s-a prezentat la spital deoarece primul semn a fost reprezentat de tulburările de vedere caracteristice acestei intoxicații. Ulterior a intrat în comă și a ajuns la noi la Nefrologie pentru dializă. Starea lui este în continuare una foarte gravă, se află internat la Anestezie și Terapie Intensivă, este intubat, ventilat mecanic și cu un prognostic vital rezervat", a explicat dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al unității medicale, citat de ziaruldeiasi.ro.

Tratamentul de urgență pentru astfel de intoxicații depinde foarte mult și de timpul în care se ajunge la spital, leziunile fiind ireversibile dacă timpul de intervenție este mai mare de câteva ore. În aceste cazuri, pe lângă adresarea rapidă la o unitate medicală, este importantă și cunoașterea cantității de lichid care a fost ingerată, pentru a se pune un diagnostic corect și pentru a se stabili ce tratament trebuie urmat. Alcoolul metilic consumat ca băutură este extrem de periculos și toxic pentru organismul uman, o cantitate mică ingerată poate duce la orbire definitivă și chiar la deces.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.388 secunde