Maternitate, inaugurată recent, plină de bacterii. Ce au decis autoritățile

181
Maternitate, inaugurată recent, plină de bacterii. Ce au decis autoritățile - maternitatefalticeni5-1496229224.jpg

Articole recomandate

Maternitatea din Fălticeni, celebră după ce localnicii au filmat cum incubatoarele nou-născuților sunt mutate în noul sediu cu ajutorul tractoarelor Salubrității nu poate fi deschisă. 


În urma unor controale făcute de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, s-au descoperit bacterii periculoase în noul sediu al maternității, inaugurat în urmă cu două săptămâni, în prezența ministrului Sănătății, Florian Bodog.


Este o procedură standard, pe care o face Direcția de Sănătate Publică de la Suceava, pentru autorizarea instituției medicale, după mutarea ei într-un nou sediu. Reprezentanții maternității trebuiau să facă dezinfecția totală și sterilizarea totală a întregului spațiu, dar și a mobilierului și instrumentarului medical, după care reprezentanții DSP sunt chemați să preleveze probe de pe toate suprafețele.


Din cele 100 de probe care au fost recoltate de inspectori, două au fost neconforme, motiv pentru care DSP Suceava nu poate da autorizație de funcționare pentru noua maternitate.


În consecință, DSP a recomandat conducerii maternității să fie reluată această procedură de dezinfecție cu un alt produs dezinfectant decât cel folosit inițial. Urmează ca apoi să fie recoltate de la maternitate noi probe.






















































Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2961 secunde