Măsuri dispuse la frontieră și recomandări pentru perioada sezonului estival

101
Măsuri dispuse la frontieră și recomandări pentru perioada sezonului estival - 1530612435382dsc55668s4-1561708878.jpg

Articole recomandate

Având în vedere că a început sezonul estival și mulți cetățeni români aleg să-și petreacă vacanța în afara granițelor țării, respectiv turiști români și străini se deplasează în zona litoralului Mării Negre, Delta Dunării și stațiunile montane, Poliția de Frontieră Română și-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei și asigurării unui climat de siguranță și ordine publică în zona de competență.


În această perioadă, conducerea Poliției de Frontieră Române a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-și adapteze resursele umane și materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient și operativ, astfel:


• S-a suplimentat personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea acestora;


• Va fi folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora și, în funcție de valorile de trafic, se vor crea fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz;


• Desfășurarea unor acțiuni comune la nivel local cu structurile Poliției Române și Jandarmeriei Române, în scopul asigurării unui climat de normalitate și siguranță civică în zona de competență;


• Colaborarea între Garda de Coastă și I.S.U. Constanța în vederea asigurării unui dispozitiv comun de acțiune în evenimentele de căutare și salvare pe mare;


• Optimizarea relațiilor de conlucrare și colaborare cu autoritățile de frontieră ale statelor vecine, in special la granița cu Bulgaria si Ungaria, in vederea dispunerii unor masuri comune de fluidizare a traficul prin punctele de trecere a frontierei.


În această perioadă, peste 4.000 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat.


Statistica anului trecut, în perioada estivală


În anul 2018, în perioada estivală 01.06.2018 - 31.08.2018, au trecut frontiera aproximativ 21milioane de persoane (dintre care aproximativ 16,6 milioane cetățeni UE și 4,4 milioane cetățeni non UE) și peste 5,1 milioane mijloace de transport.
Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (6,4 milioane persoane) și cele aeroportuare (5,6 milioane persoane), atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire.


Astfel, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă (3,6 milioane persoane), urmat de P.T.F. Nădlac II cu valori de trafic de peste 2 milioane persoane si P.T.F. Borș cu 1,8 milioane persoane.


În perioada sezonului estival, o situație aparte se înregistrează la granița cu Bulgaria, având în vedere numărul mare de turiști care tranzitează aceasta frontieră (3,5 milioane persoane anul trecut). Astfel, se constată o creștere semnificativă a valorilor de trafic prin P.T.F. Vama Veche, anul trecut, prin acest punct de trecere efectuând formalitățile de frontieră aproximativ 880.000 de persoane, situație care se menține în același trend și în prezent, în mod special în zilele de sfârșit de săptămână când valorile de trafic cresc cu peste 200 % . 


Recomandări:


• Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția aglomerărilor.


• Consultarea aplicației Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituției politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.


Acțiuni pentru siguranța cetățenilor, pe litoralul Mării Negre și în Delta Dunării


În Delta Dunării și la Marea Neagră, Poliția de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, acționează permanent pentru supravegherea și controlul frontierei maritime și fluviale, dar și pentru combaterea migrației ilegale, contrabandei, exploatării ilegale a resurselor minerale și biologice și poluării deliberate a mediului acvatic.


În același timp, se acordă atenție deosebită controlului navelor și al ambarcațiunilor, căutării și salvării vieților omenești pe mare (misiuni de tip "search and rescue"), protecției obiectivelor aflate în zona de competență, respectării normelor privind ordinea și siguranța navigației în zona de competență etc.


De asemenea, atragem atenția persoanelor care-și vor petrece concediul pe litoral să nu se aventureze la distanță mare de țărm și să nu utilizeze ambarcații neadecvate pentru navigație, în special când vremea este nefavorabilă. În situații de urgență pe mare, recomandăm cetățenilor să solicite sprijinul autorităților, apelând numărul de urgență "112".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5815 secunde