Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada Sărbătorilor Pascale și 1 Mai

177
Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada Sărbătorilor Pascale și 1 Mai - dreamstimexxl21436766-1556192065.jpg
Având în vedere că, în perioada următoare, credincioșii ortodocși vor sărbători Învierea Domnului și Ziua Internațională a Muncii, în punctele de trecere a frontierei de la granița cu Bulgaria, se preconizează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară.


Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competență pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control eficient și operativ. 


În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora. 


Au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Gărzii de Coastă până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic. 


De asemenea, autoritățile de frontieră bulgare au informat Poliția de Frontieră Română, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu-Ruse, despre faptul că numărul de polițiști bulgari care efectuează controale la frontieră va fi crescut la intrarea și ieșirea din R. Bulgaria în această perioadă, iar în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite măsuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate. 


În același timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență.


Recomandări


Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. 


Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt 5 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile 9 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieșire, astfel: 
- P.T.F. Vama Veche - Durankulak; 
- P.T.F. Ostrov - Silistra;
- P.T.F. Negru Vodă - Kardam;
- P.T.F. Lipnița – Kainardja și P.T.F. Dobromir – Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00. 


Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicația Trafic On-line, dezvoltată de Poliția de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.


"De asemenea, reamintim, posibilitatea achiziționării on-line de vignete, prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg (acest site având și meniu în limba română) sau www.vinetki.bg, precum și din punctele de frontieră, pentru toate categoriile de autovehicule, prețurile acestora rămânând neschimbate. Totodată, reamintim și faptul că, Direcția Generală "Poliția Națională" – Serviciul Poliție Rutieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Bulgaria va restricționa, pe anumite sectoare de drum din Bulgaria, circulația pentru mijloacele de transport cu masa de peste 12 tone, inclusiv ansamblu de vehicule, cu remorci și semiremorci, mașini și utilaje agricole, tractoare, utilaje și mașini specializate pentru lucrări în anumite zile ale săptămânii și în diferite perioade de timp (26 – 29 aprilie – Paștele (zile libere), 1 mai – Ziua Muncii (zi liberă), zile de sâmbătă și duminică).", susțin autoritățile abilitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3963 secunde