€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă

Ştire online publicată Joi, 20 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ca în fiecare an, apropierea Sărbătorilor de Iarnă readuce în țară mulți dintre cetățenii români aflați în străinătate, pentru a-și petrece aceste zile împreună cu familia, dar și cetățeni străini care doresc să-și petreacă zilele de vacanță în România, sens în care, în perioada următoare se prefigurează o creștere a traficului prin punctele de trecere ale frontierei.


Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competență pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control eficient și operativ. 


În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora. 


Au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Gărzii de Coastă până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic.


În același timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență.


De asemenea, au fost contactate autoritățile Republicii Bulgaria și în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite măsuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate. 


Menționăm că, în proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, politistii de frontieră împreună cu poliția rutieră informează conducătorii auto despre posibilitățile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.


Recomandări


Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. 


Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt 5 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile 9 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieșire, astfel: 


- P.T.F. Vama Veche - Durankulak; 
- P.T.F. Ostrov - Silistra;
- P.T.F. Negru Vodă - Kardam;
- P.T.F. Lipnița – Kainardja și P.T.F. Dobromir – Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00. 


Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicația Trafic On-line, dezvoltată de Poliția de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.


Situația traficului autovehiculelor de mare tonaj


O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri, deoarece în preajma sărbătorilor, numărul mijloacelor de transport marfă crește ca urmare a intensificării comerțului din perioada de sărbători.


Precizam că, și pentru această categorie de mijloace de transport este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configurației acestora și, în funcție de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate. 


Valori de trafic 


În luna decembrie 2017, punctele de trecere a frontierei române la granița cu Bulgaria de pe raza județului Constanța, au fost tranzitate de aproximativ 94.200 de persoane, precum și de 38.850 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 46.840 de treceri au fost pe sensul de intrare în țară (37.800 cetățeni U.E. și 9.040 cetățeni non - U.E.). 
Astfel, P.T.F. Vama Veche, la frontiera cu Bulgaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier de pe raza județului Constanța, de aproximativ 45.130 persoane și 13.890 mijloace de transport. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8707 secunde