Mașinile parcate ilegal vor putea fi din nou ridicate

237
1
Mașinile parcate ilegal vor putea fi din nou ridicate - ridicarea-1466954019.jpg
Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică Regulamentul privind ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar, așteptat de peste un an de zile. Acestea nu mai puteau fi luate după ce, în mai 2015, Înalta Curte a spus că activitatea nu poate fi reglementată de autoritățile locale. 


Potrivit expunerii de motive a actului normativ ce modifică legea circulației, se propune reconsiderarea întregulului mecanism în care operează ridicarea vehiculelor și, pentru eficiență, se introduce și blocarea vehiculelor. 


Informațiile care trebuie redate în cuprinsul dispoziției se referă la: prezența vehiculului în locul din care a fost ridicat (și, implicit, faptul că ocupă abuziv o anumită porțiune de caro-sabil); necesitatea aplicării măsurii tehnico-administrative (scopul fiind de a reda carosabilul celorlalți participanți la trafic, aflați în mișcare); starea vehiculului înainte de ridicarea acestuia (în acest sens, înregistrarea foto sau video devine o măsură necesară și utilă). 


Administratorul drumului public poate autoriza un operator economic specializat să execute, în numele său, operațiunile pentru ridicarea vehiculelor sau blocarea vehiculelor. Totodată, administratorului îi vor reveni o serie de obligații clare: amenajarea și creșterea progresivă a numărului spațiilor special destinate staționării sau parcării vehiculelor; informarea conducătorilor de autovehicule, cu privire la aceste spații și la spațiile destinate depozitării vehiculelor ridicate; organizarea și menținerea unui standard ridicat al activităților desfă-șurate pentru executarea celor două măsuri tehnico-administrative, res-pectiv de a ține evidența vehiculelor ridicate sau blocate; asigurarea unui serviciu continuu, pe durata a 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână, care să permită oricând recuperarea vehiculului.


Comentează știrea

Bunea
27 iunie 2016
Bla bla

Nu e specificat ca nu se vor ridica masinile interlopilor,ale tarfelor de ambele sexe din mafiile economice,politice,ale stabilor nesimtiti de felul lor. Nici un om de rahat si ei se stiu care sunt,nu trebuie sa se teama,masinile lor nu vor fi ridicate. De fapt asta se subantelegea oricum,este?

Pagina a fost generata in 1.1167 secunde