Culmea sărăciei

Mașinile de poliție din Constanța nu mai fac nici nino-nino!

975
8
Mașinile de poliție din Constanța nu mai fac nici nino-nino! - masinipolitiegirofaruri-1379432293.jpg

Articole de la același autor

Majoritatea mașinilor în care polițiștii din Constanța patrulează sau îi fugăresc pe infractori ar fi trebuit deja date la casat. Au defecțiuni la sistemul de frânare, la direcție și, culmea, nu le funcționează nici girofarurile. 

Problemele din parcul auto al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța au fost, în ultimii ani, de nenumărate ori, motiv de nemulțumire a oamenilor legii. Fie că le-au reclamat agenții de la Ordine Publică, indignați de calitatea autospecialelor în care sunt trimiși pe teren, fie le-au punctat chiar cei din conducerea instituției constănțene. La începutul acestei săptămâni, Sindicatul Național al Agenților de Poliție a făcut publică situația parcurilor auto a inspectoratelor județene din întreaga țară, conform datelor centralizate de Direcția de Logistică a Poliției Române.

Iar, conform datelor existente la nivelul acestei direcții, situația la Constanța este alarmantă. Astfel, dintr-un total de 218 mașini de poliție, 180 trebuia să fie date deja la casat (ceea ce înseamnă aproximativ 83%), zece mașini sunt indisponibile din cauza unor defecțiuni tehnice, iar alte zece mașini au defecțiuni la sistemul de frânare și direcție. Altfel spus, majoritatea mașinilor de poliție din dotarea Poliției Constanța au probleme și ar fi trebuit retrase deja din circulație.

Totodată, în vreme ce toate cele 218 autoturisme au poliță RCA, niciuna nu are asigurare CASCO. Ce înseamnă acest fapt pentru polițiști? "Dacă ajung să fie implicați într-un accident, vor fi cercetați disciplinar și vor ajunge să plătească din buzunarul lor reparațiile mașinii", a afirmat liderul sindical Iulian Surugiu.

Nici girofarurile nu mai funcționează!

Iar exemplele pe care ni le-a dat liderul de sindicat sunt tragi-comice: "A fost o situație când un echipaj plecat la o sesizare pe 112 nu a mai ajuns la destinație pentru că a sărit roata mașinii, în mers. Numai o minune a făcut să scape teferi. Apoi, la trei sferturi dintre mașini nu mai funcționează sistemele vizual acustice (n.r. - girofarele), așa că polițiștii pleacă în urmărirea infractorilor fără să poată să pună în funcțiune semnalele vizuale sau acustice! Este o situație extrem de dificilă".

Bani mai puțini pentru reparații

Paradoxal, deși autoturismele "îmbătrânesc", ceea ce înseamnă că ar fi nevoie de mai mulți bani pentru întreținerea lor, fondurile alocate acestui segment au scăzut, comparativ cu anii anteriori. Astfel, Poliției Constanța i-au fost alocate, în acest an, aproape 29.500 de lei pentru piese de schimb pentru mașini, 93.000 de lei pentru revizii tehnice, 50.000 de lei pentru RCA, puțin peste un milion de lei pentru carburanți și 40.000 pentru dotările necesare pentru anotimpul rece; în schimb, nu a fost alocat niciun leu pentru realizarea ITP-ului.

Se impune menționat că situația nu este specifică județului Constanța. Astfel de probleme sunt la toate inspectoratele județene de poliție din țară, iar vina este dată, cum era de așteptat, pe lipsurile financiare.

În contextul protestelor de la începutul lunii septembrie, guvernanții au promis că din luna noiembrie vor distribui 5.000 de autospeciale noi, achiziționate prin programul "Rabla", între toate structurile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Vorbim aici despre Poliție, Jandarmerie și pompieri. Rămâne de văzut cât vor rezolva problema respectivele autospeciale, în condițiile în care numai la inspectoratele județene de poliție sunt puțin peste 9.700 de mașini!

Comentează știrea

Io
18 septembrie 2013
Ar putea

De ce tre sa faca manevre cu banii publici ministerul si cumpara kkt asta de masina ? F simplu ar putea sa foloseasca masinile confiscate care zac degeaba la vama!

FONDURI UE
18 septembrie 2013
E sansa TA

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

bugetarii..
18 septembrie 2013
taiati...

taiati din salariile sefilor din minister,sunt fff mari pt f putina munca... balanta intre ceea ce ofera un sef bugetar si munca prestata e dezolanta ! multi sunt degeaba platiti ! taiati din salariile magistratilor astia sunt cei mai mari puturosi

FONDURI EUROPENE
18 septembrie 2013
AFACEREA TA CU FONDURI EUROPENE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

FONDURI EUROPENE
18 septembrie 2013
AFACEREA TA CU FONDURI EUROPENE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati: www.cultivareaciupercilor.ro

hmm
18 septembrie 2013
civilii de la volan

Iar politistii conduc la volan in...civil. Vazusem ieri pe unul ce avea asa o bluza neagra draguta. Arata ok pentru club dar nu pentru a conduce o masina de politie!

eu
18 septembrie 2013
las ca e bine

Mai face-ti un contract pt 70000 loganu.....

Miruna
18 septembrie 2013
politia locala e in subordinea primariei de vreo 3-4 ani iar inspectoratul judetean sub MIN. DE INT CONDUS DE USL,PARTIDUL LUI MAZARE..ORICUM AI INTOARCE O SITUATIA /INACTIUNEA/FALIMENTUL MORAL SI MATERIAL DIN POLITIA CTA E S SI DIN CAUZA

v-am mai zis ca dc veti continua sa votati acest clovn dr0gat ,va ruina orasul...dar nu! voi ori l-ati votat pt a 4 oara(!!!!!!!)dupa ce in a al 3 mandat marise toate preturile la utilitati ,transport, scosese ajutoarele pt trasnport pt elevi si studenti,etc,etc,sa nu mai zic alte realizari ale lui,a umplut orasul de caini maidanezi,carute cu tzigani si infractori,de constructii semi ilegale..ori nu ati mers , 60-70% nu ati votat nimc lasand sa fie reales pt a 4 oara!....tineti o tot asa,constanteni masochisti!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Adjunct nou la Secția 1 Poliție
Pagina a fost generata in 2.4668 secunde