Mașinile cu volan pe dreapta, periculoase în depășiri!

132
Mașinile cu volan pe dreapta, periculoase în depășiri! - volandreapta-1603722550.jpg

Articole de la același autor

Data de la care vehiculele cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în țara noastră se apropie. Începutul anului 2021 va însemna stoparea acestor demersuri, din ce în ce mai frecvente în țara noastră. Astfel, potrivit ing. Radian Tufă, director general al Registrului Auto Român, în prezent pe străzile din țara noastră sunt peste 110.000 vehicule cu volan pe dreapta, dintre care de la începutul acestui an au fost înmatriculate peste 15.000 autoturisme, mai multe decât în 2019.

„De la 1 ianuarie 2021, dacă perioada de tranziție privind ieșirea Marii Britanii din U.E. nu va fi prelungită, Registrul Auto Român nu mai eliberează cărți de identitate la înscrierea în circulație, deci nu se mai înmatriculează mașina. Vor fi considerate din afara U.E.. Având în vedere protocolul cu Irlanda de Nord, care este pe patru ani, pentru autovehiculele aduse din Irlanda de Nord nu vor fi restricții. Pentru mașinile cu volan pe dreapta deja înscrise în circulație nu există în acest moment prevedere legislativă care să oblige la mutarea volanului. Personal, cred că ar trebui interdicția, dar pentru clarificarea poziției naționale trebuie să spun că legislația europeană nu permite introducerea de interdicții de natură tehnică”, a afirmat directorul RAR, Radian Tufă.

Se impune precizat că mașinile cu volan pe dreapta sunt un pericol în trafic. Astfel, potrivit polițiștilor, în majoritatea accidentelor în care au fost implicate, a fost vina șoferilor acestor mașini. De cele mai multe ori, accidentele au avut loc pe fondul unor depășiri neregulamentare. „Acest tip de autovehicule asigură o vizibilitate redusă în cazul depășirilor, șoferii fiind nevoiți să pătrundă mai mult pe contrasens comparativ cu autovehiculele cu volanul pe partea stângă”, au arătat polițiștii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7927 secunde