€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

Mașinile cu număr de Bulgaria. "Problema e la… șofer!"

Ştire online publicată Miercuri, 06 Ianuarie 2016. Autor: Andra RAFTU
Tot mai mulți șoferi alerg să treacă granița și să își înmatriculeze mașinile în Bulgaria. Doar pentru a fi posesori de BMW, Mercedes sau alte mărci de lux, unii dintre ei aleg să își ia niște hârburi pe care le aduc pe șoselele din Constanța. 


În prezent, în România, circulă peste 100.000 de autoturisme înmatriculate în Bulgaria. Proprietarii au ales să înmatriculeze mașinile în alte state deoarece plătesc mult mai puțin. 


Cei care au mașinile înmatriculate în altă țară le dau mari bătăi de cap celorlalți participanți la trafic și o mare parte din ei produc accidente rutiere, provocate în special de starea tehnică precară a acestor automobile. Tot mai mulți oameni se întreabă când vom scăpa de mașinile înmatriculate în Bulgaria. 


„Pe lângă faptul că își cumpără tot felul de «gioarse» care poluează, se dau mari șmecheri. Turează motorul, pleacă cu scârțâit la semafor etc. Acum, că a venit zăpada, îi găsești pe toți în Mamaia, în parcările mari, fac drift-uri. Deși nu vezi numărul la mașină, îi poți recunoaște în trafic imediat pe cei care au mașinile cu numere străine, de Bulgaria. Străzile sunt ale lor”, ne-a declarat, indignat, Emil E., un șofer constănțean. 


Problema de fapt nu este neapărat aceea a mașinilor înmatriculate în Bulgaria, ci a celor care le conduc. În plus, nu este nicio diferență între o mașină înmatriculată în Bulgaria și o alta în România vândută la mâna a cincea. 


„Faptul că o mașină este înmatriculată în România nu înseamnă că șoferul este model. Nu mașina sau marca sunt o problemă în cazul unui accident. Factorul uman este problema, deoarece șoferul este cel care conduce și produce accidentul. Mașinile înmatriculate în Bulgaria pot fi depistate, iar șoferii identificați destul de ușor”, a declarat Ciprian Sobaru, șeful Biroului Poliției Rutiere Constanța. 


„Nu sunt un teribilist!” 
„Am mașina înmatriculată în Bulgaria și am decis să fac acest lucru pentru a plăti mai puțin. Mi-am cumpărat un BMW din Germania și am realizat că taxa e cam mare. Asta nu înseamnă că sunt un teribilist și un inconștient. În Constanța, deja s-a pus o etichetă. Dacă ai «texană», ești un șofer prost, de care trebuie să te ferești în trafic. Sunt atâția șoferi cu numere de CT care sunt incapabili să conducă, atâția șoferi care se urcă la volan băuți, atâția șoferi care nu respectă regulile. De ei de ce nu se ia nimeni? Pentru că unii dintre noi sunt pasionați de mașini și le modifică și se învârt pe zăpadă? Cred că suntem discriminați și nu mi se pare corect. Din cauza câtorva, se generalizează și suntem puși la zid”, a precizat un alt șofer din Constanța, care conduce o mașină înmatriculată în țara vecină. 


Mașinile de Bulgaria nu mai reprezintă o problemă în cazul asigurărilor. În cazul unor accidente rutiere, dacă șoferul are poliță RCA valabilă, victima va fi despăgubită. Asta întrucât colaborează prin Biroul Asiguratorilor Auto din România (BAAR). Ei verifică dacă polița este valabilă și ulterior se virează banii. Dacă până acum se aștepta luni de zile, în ultima perioadă, spun reprezentanții firmelor de asigurări, totul se poate rezolva în aproximativ două luni. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.0227 secunde