Mașinile cu număr de Bulgaria. "Problema e la… șofer!"

3329
15
Mașinile cu număr de Bulgaria.

Articole de la același autor

Tot mai mulți șoferi alerg să treacă granița și să își înmatriculeze mașinile în Bulgaria. Doar pentru a fi posesori de BMW, Mercedes sau alte mărci de lux, unii dintre ei aleg să își ia niște hârburi pe care le aduc pe șoselele din Constanța. 


În prezent, în România, circulă peste 100.000 de autoturisme înmatriculate în Bulgaria. Proprietarii au ales să înmatriculeze mașinile în alte state deoarece plătesc mult mai puțin. 


Cei care au mașinile înmatriculate în altă țară le dau mari bătăi de cap celorlalți participanți la trafic și o mare parte din ei produc accidente rutiere, provocate în special de starea tehnică precară a acestor automobile. Tot mai mulți oameni se întreabă când vom scăpa de mașinile înmatriculate în Bulgaria. 


"Pe lângă faptul că își cumpără tot felul de «gioarse» care poluează, se dau mari șmecheri. Turează motorul, pleacă cu scârțâit la semafor etc. Acum, că a venit zăpada, îi găsești pe toți în Mamaia, în parcările mari, fac drift-uri. Deși nu vezi numărul la mașină, îi poți recunoaște în trafic imediat pe cei care au mașinile cu numere străine, de Bulgaria. Străzile sunt ale lor", ne-a declarat, indignat, Emil E., un șofer constănțean. 


Problema de fapt nu este neapărat aceea a mașinilor înmatriculate în Bulgaria, ci a celor care le conduc. În plus, nu este nicio diferență între o mașină înmatriculată în Bulgaria și o alta în România vândută la mâna a cincea. 


"Faptul că o mașină este înmatriculată în România nu înseamnă că șoferul este model. Nu mașina sau marca sunt o problemă în cazul unui accident. Factorul uman este problema, deoarece șoferul este cel care conduce și produce accidentul. Mașinile înmatriculate în Bulgaria pot fi depistate, iar șoferii identificați destul de ușor", a declarat Ciprian Sobaru, șeful Biroului Poliției Rutiere Constanța. 


"Nu sunt un teribilist!" 
"Am mașina înmatriculată în Bulgaria și am decis să fac acest lucru pentru a plăti mai puțin. Mi-am cumpărat un BMW din Germania și am realizat că taxa e cam mare. Asta nu înseamnă că sunt un teribilist și un inconștient. În Constanța, deja s-a pus o etichetă. Dacă ai «texană», ești un șofer prost, de care trebuie să te ferești în trafic. Sunt atâția șoferi cu numere de CT care sunt incapabili să conducă, atâția șoferi care se urcă la volan băuți, atâția șoferi care nu respectă regulile. De ei de ce nu se ia nimeni? Pentru că unii dintre noi sunt pasionați de mașini și le modifică și se învârt pe zăpadă? Cred că suntem discriminați și nu mi se pare corect. Din cauza câtorva, se generalizează și suntem puși la zid", a precizat un alt șofer din Constanța, care conduce o mașină înmatriculată în țara vecină. 


Mașinile de Bulgaria nu mai reprezintă o problemă în cazul asigurărilor. În cazul unor accidente rutiere, dacă șoferul are poliță RCA valabilă, victima va fi despăgubită. Asta întrucât colaborează prin Biroul Asiguratorilor Auto din România (BAAR). Ei verifică dacă polița este valabilă și ulterior se virează banii. Dacă până acum se aștepta luni de zile, în ultima perioadă, spun reprezentanții firmelor de asigurări, totul se poate rezolva în aproximativ două luni. 


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Mos Ion
6 ianuarie 2016
Stop cazanelor TX conduse de infractori !

Toate masinile care sunt folosite pentru a comite infractiuni au nr, de BG, ! Sunt conduse de tot felul de derbedei care nu au nici o treaba cu regulile de circulatie , o mare parte dintre ei nu au nici permis de conducere ! STOP CAZANELOR TX !

traian
6 ianuarie 2016
Afara cu cazanele din BG

Majoritatea cazanelor cu numere de BG sunt conduse de infractori, de tigani, beti sau drogati, fara permis de conducere, iar cazanele, nu sunt in stare tehnica deplorabila, nu au lumini, frane. Feriti-va in trafic de astfel de specimene!

gica contra
6 ianuarie 2016
Chiar ne credeti prosti?

Cati texani au polite RCA valabile? Cred ca sub 10 procente! Solutia este una singura: autovehiculele inmatriculate in strainatate pt care nu au fost platite taxele obligatorii (RCA si rovigneta) sa fie confiscate. Prima data e de ajuns o amenda (plus inscrierea intr-o baza de data) iar in caz de recidiva CONFISCARE!

marian
6 ianuarie 2016
impozit anual auto

Nu numai! Eu am ales sa duc masina la bulgari din cauza impozitului anual, aberant de mare. Impozit anual de 5000 lei/an pt ca politicienii sa si-i imparta dupa pofta inimii lor. Am inchiriat cumva masina de la ei?

Aura
6 ianuarie 2016
Masini inmatriculate in Bulgaria

Am masina inmatriculata in Bulgaria de 4 ani nu am fost implicata in niciun accident, am asigurare, merg anual si fac ITP ( nu la doi ani ca in Romania) nu comit nici o infractiune. Am ales sa nu platesc statului Roman o taxa abuziva. Masina e adusa direct din Germania si inmatriculata de mine in Bulgaria. Statul Roman alege sa piarda anual bani prin mentinerea acestei taxe, statul Bulgar incaseaza de la noi pentru ca statul Roman nu se multumeste cu sume mici!

ionmarcel
6 ianuarie 2016
Sa nu cumva sa treceti granita!

Ce va interesează pe voi unde își înmatriculează alții mașinile, nimeni nu trebuia să înscrie mașina în țară de când au băgat taxa de poluare, va e frică să mergeți în Bulgaria, nici nu știți ce fete frumoase sunt în BG și prețul e pe jumate ca la noi, decât să dau banii statului roman degeaba mai bine îi cheltui cu femeile, plimbativa voi cu mașini românești și să nu depășiți cumva viteza legala, oricum Poliția tot pe voi o să va oprească!

adevar
6 ianuarie 2016
adevar

Romani care au numar la masina din alta republica sunt criminali

Cazan
6 ianuarie 2016
«gioarse»

Mai mult ca sigur cea care a scris stirea este blonda la minte, este o «gioarsa, cazan sau sertar.

Adrian
6 ianuarie 2016
Poate aude si Politia

In Irlanda ai dreptul sa detii o masina cu numar strain o perioada limitata de timp indiferent ca esti cetatean irlandez sau doar rezident, dupa care esti obligat sa o inmatriculezi in Irlanda, cu numar de Irlanda , cu taxele si impozitele de rigoare de care nu poate scapa absolut nimeni. La noi nu se doreste acest lucru pentru ca se deranjeaza multe interese mafiote. Cu ceva timp in urma ,fostul ministru de interne,generalul fara trupa "izmana" afirma in mod mincinos ca normele europene nu ar permite acest lucru. Total fals.

gica contra
7 ianuarie 2016
Felicitari!

Daca ai toate actele in regula, din partea mea nu poti sa primesti decat felicitari! Mai departe e problema statului roman ca nu stie cum sa atraga bani la buget! Cica vor sa evite inmatricularea harburilor in Romanika!!! Pai sa stea DNAul dupa coada celor de la RAR si ITP si sa ramana in circulatie numai autovehiculele care corespund!!!! Dar Daciile 1300 de pe vremea lui Stefan cel Mare corespund din punct de vedere al emisiilor?

Răspuns la: Masini inmatriculate in Bulgaria
Adăugat de : Aura, 6 ianuarie 2016
Am masina inmatriculata in Bulgaria de 4 ani nu am fost implicata in niciun accident, am asigurare, merg anual si fac ITP ( nu la doi ani ca in...
15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6132 secunde