Mașini de poliție "copiate" din Germania, pe șoselele de pe litoral

4730

Articole de la același autor

Constănțenii și turiștii au putut observa, de câteva zile, pe șoselele de pe litoral, noile modele de mașini de Poliție. Cu un design cu dungi albastre și galben fosforescent, autospecialele le copiază pe cele din Germania și Polonia. Polițiștii nu sunt însă atât de încântați de noile mașini de patrulare.

Încă de la începutul anului, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunța intenția de a "rebrendui" Poliția Română, să îi schimbe imaginea. Motivul invocat de ministru, la data respectivă, a fost faptul că polițiștii naționali se confundă prea ușor cu Poliția Locală, din cauza autospecialelor cu model asemănător. În consecință, Vela a anunțat intenția de a schimba denumirea instituției, din Poliția Română, în Poliția Națională, și de a realiza un nou design pentru autospecialele de poliție.

În iunie, noile modele de mașini de poliție au fost prezentate, în mod oficial, publicului. Este vorba despre Logan-uri, Dustere și Dokkere, colorate cu albastru și galben fosforescent. La începutul lunii iulie, o primă tranșă din cele peste 6.700 de autospeciale care urmează să fie realizate au fost împărțite către o parte din inspectorate: IPJ Alba, IPJ Arad, IPJ Argeș, IPJ Bacău, IPJ Bihor, IPJ Bistrița Năsăud, IPJ Botoșani. Câteva zeci de autospeciale au ajuns și la Constanța, putând fiind admirate pe faleza Constanței, cu ocazia vizitei ministrului Marcel Vela.

"Ne dorim ca Ministerul Afacerilor Interne să poată avea capacitatea de a apăra siguranța cetățenilor. Este foarte important să știm că, în orice misiune, polițiștii sunt în siguranță și că avem posibilitatea să creștem mobilitatea efectivelor noastre pentru a lupta împotriva infractorilor", a afirmat ministrul Marcel Vela despre noile autospeciale ale polițiștilor.

Cât privește dotările acestora, ministrul a mai arătat că acestea sunt prevăzute cu tabletă de comunicații pentru verificarea persoanelor în baza de date a Poliției, cu stație mobilă, bancheta spate este securizată cu gratii, pentru transportul infractorilor etc.

Ce spun polițiștii despre noile autospeciale

De câteva zile, noile autospeciale au ajuns pe teren, astfel că și polițiștii au putut să își facă o părere despre ele.

Voci din rândul acestora ne-au spus: "Măcar nu mai sunt rablele acelea vechi de mai bine de 10 ani, care trebuiau date la casat. Sunt noi, sunt frumoase, seamănă cu autospecialele din Germania sau Polonia. Modelul este diferit de ce fel au fost mașinile de Poliție în ultimele trei decenii, dar, pe de altă parte, diferențele față de vechile autospeciale sunt culorile și kilometrajul mai mic", ne-a declarat unul dintre polițiști.

Pe de altă parte, reprezentanții sindicatelor din Poliție au atras atenția că în loc de "reinventarea" autospecialei de poliție, mai marii din cadrul ministerului s-ar fi preocupat de îmbunătățirile legislative și salariale ale polițiștilor.

Reamintim că, pentru noile autospeciale de poliție, de la bugetul MAI și din rezerva bugetară au fost alocați aproape 490 milioane de lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6738 secunde