Mașini căutate de autoritățile britanice, descoperite în România

568
Mașini căutate de autoritățile britanice, descoperite în România - masinifurate640x359-1526642099.jpg
Polițiștii din Alba, cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, au depistat 3 autoturisme căutate de autoritățile britanice, în valoare de aproximativ 47.000 de lire sterline.

Vehiculele se aflau în posesia unor persoane din municipiul Blaj, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals și tăinuire, fapte ce ar fi fost comise în legătură cu înmatricularea autovehiculelor, în România.

La data de 17 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Alba au efectuat 4 percheziții la domiciliile unor persoane din municipiul Blaj, bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și tăinuire.

Din primele verificări a reieșit faptul că, în anul 2017, doi bărbați, de 38 și 39 de ani, ar fi achiziționat, din Marea Britanie, în sistem leasing, 3 autoturisme, în valoare totală de 47.000 de lire sterline. Aceștia ar fi plătit o parte din rate, după care le-ar fi adus în România, unde, folosindu-se de documente și declarații false, le-ar fi înmatriculat pe numele unor rude.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat cele 3 autoturisme, căutate de autoritățile din Marea Britanie, acestea fiind indisponibilizate, în vederea restituirii.

Față de cei de cei doi bărbați, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar față de alte două persoane, rudele bărbaților în cauză, pe numele cărora au fost înmatriculate autovehiculele, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire.

Pentru depistarea autoturismelor, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române.

La efectuarea perchezițiilor, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost sprijiniți de polițiștii din Blaj și de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3184 secunde