Masacru făcut de vânătorii italieni în Constanța

905
1

Articole de la același autor

Partidele de vânătoare organizate pentru cetățeni italieni, în județul Constanța, au ajuns din nou în atenția oamenilor legii. Nouă vânători italieni sunt anchetați penal, fiind acuzați că au făcut un adevărat măcel în fondul cinegetic al Dobrogei, vânând peste o mie de ciocârlii de câmp. 


Combaterea braconajului cinegetic este o prioritate a polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Constanța. Motiv pentru care, având în vedere că în această perioadă sunt organizate numeroase partide de vânătoare în Dobrogea, oamenii legii au organizat, săptămâna aceasta, controale pe teren. O primă oprire a fost făcută la marginea localității Cotu Văii. Aici au fost prinși în flagrant șapte cetățeni italieni, cu vârste cuprinse între 25 și 76 de ani, care vânau ciocârlie de câmp. Deși aveau autorizație de vânătoare, aceasta nu era respectată: pe de o parte, vânătorii au ucis mult mai multe păsări decât cota admisă de autorități și veniseră pregătiți cu mult prea multe cartușe. Ulterior, polițiștii au descins și în hotelul din Saturn, unde erau cazați vânătorii. În urma perchezițiilor, au confiscat șapte arme și 561 de cartușe de vânătoare, calibru 12, și aproximativ 500 de ciocârlii de câmp, vânate. Totodată, unul dintre vânători, Davide Del Bello, de 30 de ani, cetățean italian rezident în România, a fost reținut, iar vineri a fost audiat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. În urma audierii, anchetatorii au dispus măsura controlului judiciar. Amicii săi sunt anchetați în libertate. Cu toții sunt anchetați pentru braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 


Înarmați până în dinți
O altă partidă de vânătoare care nu se desfășura în condițiile legii a fost întreruptă de polițiștii de la AESP Constanța în zona localității Cernavodă. În zona respectivă au fost depistați doi cetățeni italieni, de 50 și respectiv 53 de ani, rezidenți în România, care, spun surse apropiate anchetatorilor, ar fi organizatori de partide de vânătoare. Și în acest caz au fost depistate numeroase nereguli: vânătorii împușcaseră peste 600 de ciocârlii de câmp, deși cota permisă era mult mai mică și veniseră pregătiți cu 15 arme de vânătoare, de calibru 12, 20 și 28, dar și cu peste 11.000 de cartușe, des-coperite la locul de depozitare al armelor și la hotelul unde erau cazați italienii. De asemenea, în mașina unuia dintre vânători, polițiștii au mai găsit șase arme de vânătoare semi-automate, calibrul 12 și 20, și 1.200 de cartușe. Întreaga cantitate de muniție, armele de vânătoare, dar și vânatul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Și în acest dosar, vânătorii sunt anchetați în libertate, iar autoritățile urmează să stabilească prejudiciul cauzat. 


Italienii vânează ciocârlii, românii vor fazan și mistreț 
Fondul cinegetic din România este unul dintre preferatele cetățenilor italieni, pasionați de vânătoare, în mare parte tocmai datorită ciocârliei de câmp, ne-a declarat Paul Tunschi, din cadrul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Constanța. "Vânătorii români preferă să vâneze iepuri, fazani, mistreți, în vreme ce vânătorii din Italia sunt mai interesați de ciocârlii. Acestea sunt o delicatesă la ei în țară. Numai în această perioadă pot fi vânate, dată fiind migrația, pe teritoriile din Bulgaria, România și Serbia", ne-a precizat reprezentantul asociației. Vânătorii trebuie însă să respecte condițiile impuse de legea românească: să împuște doar o anumită cotă din numărul total al fondului cinegetic. 




Comentează știrea

iulia
19 octombrie 2014
locuri sigure

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Constănțean anchetat pentru braconaj
Duminică, 27 Aprilie 2014
Stire din Eveniment : Braconier prins în flagrant
Pagina a fost generata in 0.4287 secunde