MĂRTURII ALE POLIȚIȘTILOR: "Ca polițist în stradă trebuie să te gândești de două ori dacă iei măsura legală. Nu te apără nimeni, ești târât prin procese. Toți îți vor întoarce spatele"

19538
5
MĂRTURII ALE POLIȚIȘTILOR:

Articole recomandate



În urma articolului de ieri "Jumătate din Poliție trebuie dată afară. Ofițerii nici nu știu unde e strada. Cum este văzută Poliția Română prin ochii unui șerif american", foarte mulți polițiști au reacționat, unii dintre ei fiind de acord cu cele susținute de șeriful american de origine română Marius Stoika, în timp ce alții au criticat abordarea acestuia. 


Vom reda mai jos câteva mesaje postate pe Facebook sau pe site-ul redacției de către polițiști din toată țara.




"România chiar nu e America! Aici si mentalitatea polițiștilor si a civililor e alta. Nici uni nici ceilalți nu vor si nuci nu sunt pregătiți ÎNCĂ pentru acest sistem. În România ca polițist in strada trebuie să te gândești de doua ori daca iei măsura legală și atunci te gândești și la un avertisment. Ce vreu sa spun? E greu, nefiind apărat, neavând un salariu să trăiești decent, chiar peste medie, in stradă să sancționezi oficialități. De multe ori te cam faci ,,că plouă-te orientezi(sic)".


Esti târât prin procese, nu te apara nimeni, te învinuiesc de orice lucru mărunt de dinainte si după. Stres,reproșuri din partea tuturor. Ajungi să regreți de modul in care ai procedat, te condamni singur! Sau in exemplu si mai simplu de care o sa fiu blat, poate: trăim intr-o societate deschisă aici. Vecini, prieteni, doctori, mecanici, profesori. Devii o paria. Toti iti vor intoarce spatele pentru ca depinzi de ei si românii nu sunt americani. Ei nu te uită niciodată ca i-ai ,,ars", chiar vinovați fiind. Dar timpul le va rezolva pe toate. În asta constă schimbarea noastră. În mentalitate și independență individuală. Domnule Stoika, intr-un roman al lui Marin Preda-Cel mai iubit dintre pământeni,o replica suna cam asa:,,pe ce te bazezi?"








Pentru toți handicapații o întrebare. ..De ce ora de noapte la un ofițer e remunerată mai mult ca la un agent...nu e aceeași noapte?...și situațiile sunt multiple.


Răspunsul unui alt polițist: "Pentru ca ofiterul este platit si pentru stat degeaba agentul nu are timp"






"Săracul serif!!! A venit si el o data in Romania si ne da lectii ce sa facem ce sa nu facem. Habar nu are de politia romana. In toate tarile sunt ofiteri si agenti inclusiv in SUA. El face ce vrea sau se subordoneaza unui sef??? Altfel s-ar alege praful de tot sistemul. Trebuiesc legi clare, simple si aplicabile."




"Ofiterii stau la birou pe salarii mari , isi permit masini de lux , locuiesc cu chirie in apartamente de 500-600 euro pe luna fara a pune socoteala darile lunare pe utilitati , hoti vad doar in filme si ne punem intrebari stupide ca de exemplu , de ce nu se face ordine in tara asta ."


"Pe același principiu... Toți medicii ar trebui să fie chirurgi. Nu mai avem nevoie și de oftalmologi, neurologi, dermatologi etc... Unii chiar nu înțeleg că România nu e nici SUA, nici Franța nici Marea Britanie. Politicile de securitate se adaptează în funcție de specificul zonei, nu se copiază la indigo..."


Comentează știrea

Dan
15 iunie 2016
O schimbare este necesara

Este necesar ca in poliția romană sa se schimbe sistemul. La Constanta sunt 5 secții de poliție. Fiecare secție are șef si adjunct, 1-2 ofițeri de ordine publica(care coordonează activitatea agenților de siguranța),3-4 funcții la secretariat, 4 funcții dispecerat. Cu valul de pensionari si unele mutări la secții au rămas foarte putini lucrători care au calitatea de poliție judiciara sau sunt agenți de ordine( 15-20 judiciar si 15-20 agenți de ordine, aproximativ). Ma întreb ce activitati complexe coordonează un șef si un adjunct, când zilnic la munca sunt 10-14 lucrători, iar la ordine publica coordonarea este făcută de ofițerii de o.p. sau șefii de schimb, care întocmesc analizele, buletinul posturilor, etc. Ar trebui, ca la un număr așa mic de lucrători, Secțiile sa se desființeze. Ar rămâne doar Poliția Municipiului, ar dispărea 10 funcții de conducere, s-ar putea face un dispecerat unic, ar dispărea multe funcții la dispecerat si secretariat, iar ofițerii si agentii ar lucra efectiv in operativ, crescând astfel numărul polițiștilor care patrulează sau care soluționează cauze penale. Trebuie doar sa se vrea!

Alexandru
15 iunie 2016
Legea trebuie impusa.

Politistii trebuie sa-si castige respectul prin impunerea legii, fara exceptii. Nu vor fi iubiti niciodata, dar li se va aprecia corectitudinea si devotamentul. "Ce zic Romanii ?" - Daca e amendat - "M-a amendat, pr...ul drk - lui. N-a vrut sa inteleaga ca . . . . . . ." - Daca e iertat - "L-am aburit pe fr....rul ala".

Marin
15 iunie 2016
Alta mentalitate

Domnule... ai perfecta dreptate! Ar trebui ca toti romanii sa gandeasca ca dumneata.

Răspuns la: Legea trebuie impusa.
Adăugat de : Alexandru, 15 iunie 2016
Politistii trebuie sa-si castige respectul prin impunerea legii, fara exceptii. Nu vor fi iubiti niciodata, dar li se va aprecia corectitudinea si...
Adi
16 iunie 2016
Schimbare

Nu ai deloc dreptate ! Sectiile nu trebuie desfiintate. Sunt de acord ca ar trebui modificata schema astfel incat sa fie cat mai multi oameni in strada, insa centralizarea este o prostie. Solutia ar fi ca sectiile sa aiba mai multi oameni in strada, platiti mai bine si aparati de lege. Cat despre chestia cu ofiterii si subofiterii, are perfecta dreptate americanul. Avansarea in grad sau functii de comanda ar trebui sa se faca in functie de rezultate. Pentru functii de comanda ar trebui si niste cursuri (pe bune) de management. Avansarile se fac si acum pe sistem sovietic - la termen. Meriti sau nu daca a venit termenul (daca esti "competent" chiar si inainte) esti avansat in grad.

Marius R Stoykka
16 iunie 2016
Politia

Asta e toata situatia in Romania, nu se vrea o Politie adevarata acolo, te mai intrebi de ce ? TOTI STITI RASPUNSUL! ACOLO SANT PREA MULTI COWBOYS SI NU DESTUI INDIENI. Respect!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4011 secunde