Marinarii militari și elicopterul Puma Naval, la paradă de Ziua Națională a României

245
Marinarii militari și elicopterul Puma Naval, la paradă de Ziua Națională a României - fotofondmarinariimilitari1-1574804273.jpg

Articole de la același autor

Peste 1.500 de marinari militari vor participa, duminică, 1 decembrie, la activitățile militare și religioase, prilejuite de Ziua Națională a României. Evenimentele vor avea loc atât în București, cât și la malul Mării Negre și în orașele dunărene. 


La Constanța, festivitățile vor debuta la ora 8.30, la Monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial din Cimitirul Central, urmate, la ora 11.00, de ceremonia din Parcul Tineretului, în zona Casei de Cultură din Constanța. În Mangalia, marinarii militari vor depune coroane de flori la Complexul Monumental din Piața Republicii, la ora 10.00. 


La București, în Piața Arcului de Triumf, începând cu ora 11.00, Marina Militară Română va defila la Parada militară, organizată cu prilejul Zilei Naționale, cu cinci detașamente, comandate de contraamiralul de flotilă Daniel Căpățînă, comandantul Componentei Operaționale Navale și locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale. Blocul de paradă al marinarilor militari este alcătuit din aproximativ 400 de membri, reprezentanți ai Flotei, ai Batalionului 307 Infanterie Marină, ai Academiei Navală "Mircea cel Bătrân", ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" și ai Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza". 


Pe lângă resursa umană, cea mai importantă componentă a Armatei României, Forțele Navale vor încânta publicul spectator cu o demonstrație de forță a tehnicii din dotare. Deasupra Arcului de Triumf, va evolua elicopterul IAR 330 - Puma Naval, aparat de zbor ce aparține Flotilei 56 Fregate și este utilizat pentru multiplicarea capabilităților de cercetare, căutare și de identificare a navelor ostile sau a submarinelor inamice, din largul mării. Alături de cei 3.500 de militari români, la Parada militară, din București, vor fi prezenți și peste 500 de militari străini din  peste 20 de țări. 




În Constanța, la activitățile militare și religioase, din cele două locații menționate, vor participa peste 150 de marinari militari, alături de aproximativ 400 de militari ai Armatei Române. De asemenea, publicul constănțean va putea admira, duminică, 1 decembrie, între orele 12.00 și 14.00, o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată în Parcul Tineretului, din zona Casei de Cultură. 


Marele Pavoaz, ridicat pe navele maritime și fluviale 
De asemenea, cu ocazia Zilei Naționale, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflați în misiune în teatrele de operații vor desfășura ceremonii militare și activități specifice, cu același prilej. 


La festivitățile dedicate zilei de 1 Decembrie, vor participa reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, comandanți de mari unități și unități, membri ai asociațiilor și ligilor de marină, cadre militare în rezervă și retragere, dar și oficialități ale administrațiilor locale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6766 secunde