Marinarii militari, prezenți la Ziua Drapelului Național

305

Articole de la același autor

Militarii din Forțele Navale Române vor participa, astăzi, la ceremoniile militare și religioase care vor avea loc, cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Național, la Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag și București.


În cursul zilei de ieri, la Constanța, militarii din Forțele Navale Române au depus drapelul național la Catedrala "Sfinții Petru și Pavel", pentru oficierea slujbei de sfințire a acestui important simbol național. Astăzi, drapelul României va fi înălțat pe catarg, în acordurile Imnului Național al României, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, începând cu ora 10.


La Mangalia, marinarii militari vor fi prezenți la ceremonialul militar și religios de la Complexul Monumental din Piața Republicii, începând cu ora 10.00. La Brăila, ceremoniile dedicate Zilei Drapelului Național vor începe la Catedrala Nașterea Domnului și vor continua în Piața Independenței, între orele 9 și 10. La Tulcea, militarii vor participa la un ceremonial care va avea loc în Piața Tricolorului, între orele 10 și 11. La Babadag, ridicarea drapelului național de la biserica din localitate și aducerea acestuia la Monumentul Eroilor, precum și desfășurarea activităților prilejuite de această sărbătoare națională se vor desfășura, între orele 9.30 și 10.30. În București, reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale vor participa la ceremonia publică din Piața Tricolorului, de la ora 9.30. 


Drapelul va fi binecuvântat de către un preot militar și va fi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Național al României. 
La ceremoniile militare și religioase vor mai fi prezenți și cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război, reprezentanți ai autorităților locale și ai altor instituții publice.              
                                                 
*****                  
26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național, prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, instituită  pentru a marca data de 26 iunie 1848, ziua în care Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul (roșu, galben și albastru) să reprezinte steagul tuturor românilor.
Cele trei culori ale drapelului național împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6212 secunde