Marinarii militari, la exercițiul "Saber Guardian 19"

1916
Marinarii militari, la exercițiul

Articole de la același autor

Aproximativ 1.000 de militari din 12 structuri ale Marinei Militare Române constituie forțele participante la Exercițiul multinațional "Saber Guardian 19", care se desfășoară în perioada 1 - 23 iunie, pe teritoriul național și în anumite raioane maritime din vestul Mării Negre. 


Pentru a îndeplini angajamentele referitoare la creșterea interoperabilității dintre marinarii militari români și partenerii din NATO, Componenta Operațională Navală conduce și coordonează integrarea structurilor din Forțele Navale în scenariul exercițiului întrunit, realizat de o coaliție multinațională.


"Saber Guardian 19" este o combinație de exerciții realizată pe schema unei operații multinaționale majore, de tip Articol 5 NATO, cu sprijin interinstituțional. Cea mai spectaculoasă secvență la care participă militarii din Forțele Navale Române este denumită "Scorpions Fury 19" 


(Furia Scorpionilor) și va avea loc pe Dunăre, în zona localității Bordușani, lângă Fetești, unde șase nave militare fluviale, un detașament de infanteriști marini și un detașament de scafandri de luptă își vor armoniza eforturile pentru a respinge atacul unui inamic convențional, care va încerca să forțeze trecerea Dunării. Pe mare, cinci nave militare și o ambarcațiune rapidă pentru scafandri vor asigura securitatea raioanelor maritime din proximitatea litoralului românesc, iar în zona Babadag, infanteriștii marini vor desfășura acțiuni de luptă specifice mediului lagunar, conform scenariului unei operații defensive.
Securitatea cibernetică a comunicațiilor și interconectarea modulelor de rețea de misiune vor fi asigurate de trei structuri specializate ale Forțelor Navale, respectiv Brigada 243 Radioelectronică și Observare, Centrul 110 Comunicații și Informatică și Centrul pentru Tehnologia Comunicațiilor și Apărare Cibernetică, iar Baza Logistică Navală "Pontica" și Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale vor furniza suportul logistic necesar celor 1000 de marinari militari participanți la "Saber Guardian 19". În plus, o echipă de la Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale va evalua, în timpul desfășurării exercițiului, în vederea certificării, echipajele a două vedete blindate fluviale și o grupă de scafandri militari fluviali, care vor face parte din pachetul de forțe puse la dispoziția NATO și UE în anul 2020. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1795 secunde