Marinarii militari își comemorează eroii la mânăstirea Cozia

137
1
Marinarii militari își comemorează eroii la mânăstirea Cozia - vreisadeviimarinarmilitar-1401293215.jpg

Articole de la același autor

Militarii din Forțele Navale orga-nizează, astăzi, cu prilejul Zilei Eroilor, un ceremonial militar și religios în memoria contraamiralului Horia Macellariu, care își doarme somnul de veci alături de domnitorul Mircea cel Bătrân, la Mânăstirea Cozia. 


Contraamiralul Horia Macellariu a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, fiind unul dintre comandanții distrugătorului "Regina Maria", activitate pentru care a fost decorat cu Ordinul Coroana României și Crucea de Cavaler al Crucii de Fier. Garda de onoare va fi alcătuită din studenții Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", prestigioasă instituție de învățământ de marină care poartă numele domnitorului Țării Românești, "..până la Marea cea Mare". La Monumentul Eroilor din cimitirul mânăstirii vor fi depuse coroane de flori din partea Statului Major al Forțelor Navale și a Clubului Amiralilor. 


Tot astăzi, marinarii militari parti-cipă la ceremonii militare și religioase pentru cinstirea memoriei eroilor, în garnizoanele Constanța, Mangalia, Babadag și Tulcea. Astfel, la Con-stanța, începând cu ora 13.00, la Monumentul Eroilor Români căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial, iar de la 13.40 - Grupul Funerar al Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 - Cimitirul Central. La Manga-lia, ceremonia are loc, începând cu ora 12, la Complexul Monumental din Piața Republicii. 


La ceremonii vor lua parte reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice locale, Bisericii Ortodoxe Române, Ligii Navale Române, veterani de război, ofițeri în rezervă și în retragere. De asemenea, la cercurile militare din Constanța, Mangalia, Tulcea și la Muzeul Marinei Române sunt organizate activități culturale dedicate acestei zile. 


Comentează știrea

drkon
29 mai 2014
brrrrr la oi!!!

iar esti pe dinafara!!!A luptat in primul Razboi.In cel de -al doi-lea a comandat!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4795 secunde