Marinarii militari au motiv de bucurie: Se modernizează fregatele!

476
1

Articole de la același autor

La sediul Statului Major al Forțelor Navale, a avut loc analiza activității Forțelor Navale Române în anul 2013. Reprezentanții SMFN au stabilit că, în acest an, se va începe modernizarea unor fregate. În plus, oficialii au hotărât să mărească cifra de școlarizare la Școala Militară de Maiștri Militari. 


În primul rând, contraamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, a precizat că Forțele Navale Române dispun de personal și capabilități pentru a-și îndeplini misiunile stabilite și angajamentele asumate de către țara noastră în cadrul sistemului de securitate națională și internațională. 
Prezentând problematica domeniului Managementul resurselor umane, șeful Statului Major al Forțelor Navale a precizat că sistemul de pregătire profesională al Marinei corespunde standardelor NATO și UE. 
"Prin asigurarea unui climat de muncă și de pregătire profesională corespunzătoare în fiecare structură a Forțelor Navale, prin încurajarea competiției și dezvoltării profesionale, militarii își pot îndeplini misiunile, obținând rezultate foarte bune", a spus contraamiralul Mîrșu. 


Mai multe locuri la Școala Militară de Maiștri Militari 
Proiecția structurilor din Forțele Navale pe termen mediu și lung a fost realizată în concordanță cu specificul obiectivelor Forțelor Navale. În acest sens, având în vedere ieșirile din sistem ale maiștrilor militari de marină datorită pensionărilor, a fost mărită cifra de școlarizare la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale pentru anul 2014. 
Referindu-se la activitatea din domeniul instrucției, contraamiralul Mîrșu a precizat că marinarii militari continuă să își adapteze metodele de acțiune la contextul actual, prin încorporarea lecțiilor învățate din misiunile desfășurate în teatrele de operații, exemplificând acest fapt prin implementarea unor metode de acțiune dobândite în timpul participării la operația împotriva pirateriei navale Atalanta. 
"Având în vedere resursele bugetare limitate care au fost puse la dispoziția Forțelor Navale în ultimii ani, marinarii militari, prin structurile specializate pe care le dețin, au identificat soluții pentru menținerea în serviciu a platformelor navale existente, iar după parcurgerea programului de modernizare fregate, vom fi în măsură să executăm o gamă diversă de misiuni, fără limitări, alături de partenerii noștri din Alianță", a subliniat contraamiralul Alexandru Mîrșu. 


Ce se întâmplă în 2014 
La final, Șeful Statului Major al Forțelor Navale a prezentat obiectivele pentru anul 2014, dintre acestea menționând îndeplinirea angajamentelor asumate față de NATO și UE, participarea la inițiative regionale și menținerea capacității de reacție imediată și de intervenție cu forțe. Șeful Statului Major General a felicitat Forțele Navale Române pentru modul în care și-au îndeplinit misiunile în anul 2013 și a transmis întregul sprijin pentru susținerea eforturilor mari-narilor militari în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse pentru anul 2014. 


Comentează știrea

doru tiron
7 februarie 2014
marinarii militari

Bun articolul despre modernizarea fregatelor.Poza afisata este veche.Unele persoane sunt deja la pensie.Exista biroi de PR la SMFN.cereti poze actuale!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.633 secunde