Marea Neagră, sub amenințarea Rusiei. Șeful Marinei Române, în alertă

35068
17

Articole de la același autor

Securitatea și stabilitatea în zona Mării Negre sunt două coordonate esențiale pentru România, afirmă viceamiralul Alexandru Mîrșu. Declarațiile vin în contextul în care Rusia devine din ce în ce mai prezentă în bazinul flancului estic al NATO, iar țara noastră a luat în considerare o serie de măsuri pentru a face față oricărui tip de eveniment. 


Viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, afirmă că România a fost parte activă la inițiativele regionale care s-au desfășurat în zonă, însă a subliniat că Federația Rusă își dezvoltă flota în Marea Neagră prin militarizarea accentuată a Crimeei. 


"Anexarea Crimeei, în anul 2014, a adăugat un conflict înghețat în zona Ucrainei de est, în afară de cele existente. Asta ne-a condus la ridicarea nivelului de avertizare timpurie și de menținere a forțelor într-o stare ridicată de pregătire. Toate activitățile pe care le-am desfășurat începând cu anul 2014 și până în prezent s-au bazat pe informațiile pe care le avem, privind situația de securitate din Marea Neagră. Nu este lipsit de interes nici faptul că militarizarea puternică și într-un ritm accelerat a Crimeei", a declarat viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Marinei Române. 


Potrivit conducătorului Forțelor Navale Române, în acest moment, rolul marinarilor militari este de a menține și asigura libertatea de navigație în zona de interes, atât în domeniul maritim cât și în domeniul fluvial. 


"În Marea Neagră sunt 6 submarine de clasa Kilo 2. De producție nouă a Federației Ruse, sunt 4 fregate de tip Grigorovici, urmând să mai vină încă două conform programului declarat de Flota Rusă a Mării Negre. Încă șase corvete din clasa Buyan și șase corvete din clasa Uragan, toate dotate cu rachete Caliber, care pot fi folosite atât împotriva navelor de suprafață cât și împotriva țintelor din adâncimea uscatului, după cum a fost demonstrat după lansarea rachetelor în estul meditarenei asupra teritoriului sirian", a mai adăugat viceamiralul Alexandru Mîrșu. 


Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a explicat că situația din Marea Neagră va fi una din temele principale de discuții ale Summitului NATO, care va fi organizat în luna iulie. Alături de Polonia, România joacă cel mai important rol al flancului Estic al Alianței Nord Atlantice. Ministrul Apărării Naționale a mai precizat că țara noastră va fi dotată în acest an cu rachete împotriva navelor, ce vor fi amplasate pe coastă. 


"Am înțeles că este esențial ca, anul acesta, să încercăm să demarăm un alt program pentru Forțele Navale Române ce vizează bateriile de coastă. Am identificat resursele financiare și vom putea demara acest program, astfel încât, până la finele anului, să putem intra în linie dreaptă cu dotările cu rachete antinave de care Marina Română are atât de mare nevoie", a precizat Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale. 


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Noul Pact
17 februarie 2018
Aliatii

Si cind am avut noi in lacul fermecat o flota mai puternica decit rusii sau cel putin la echivalenta cu turcii ? Adica aceeasi poveste era cam si acum 100 de ani si foarte probabil sa fie in urmatorii 100 de ani. In plus istoria e de partea noastra, cu turcii liniste in ultima suta iar cu rusii dupa Maresal pai nu am mai avut nici un conducator prea viteaz care sa-si incerce norcul pe acolo. Mai mult dupa obiceiul nostru de a schimba frecvent aliatii avem garantata si siguranta militara atita vreme cit poate de data asta zarul sa fi indicat bine si tabara. Asta insemna ca ai de acuma sa aiba mai multa minte ca altfel in caz de raboi rezultatul pt. noi cu rusii va fi unul pe acelasi trend ca si in editiile trecute.

Liviu Chilian
17 februarie 2018
Patologia dementiala! A militaratzilor Rromarlani

La fiecare cinci minute si șaptesprezece secunde, un Roman isi părăsește Patria, Tara. Din cauza 0,15lasutasilor. Printre cei 0,15% din populatia Rromarlaniei, ce au ACAPARAT totul, sunt si militaratzii. Apărătorii PatRAIEI. Pe cine vor ei sa apere, daca Romanii fug in massa din tara? Oameni raționali si inteligenti din tari democrate, avansate in ceea ce numim Dezvoltarea Umană, recunosc ca in megabantustane precum Amerikk si minibantustane precum Rromarlania, majoritatea este tinuta sub TEROARE de catre Unulasutasi, impregnand in mentalul sulimii un pericol artificial. Azi, in Amerikk si satelitul coprofag Rromarlania, "pericolul" e Rusiskkriotia. Vedem ca si smintitu'asta, parazitu'asta kontraamiralabagiu, ne SPERIE cu pericolul Rusiskkriot din Marea Neagra. D'le, paranoia-patologică a tzicnitului'astuia poate fi vindecată f simplu. Pen'ca Kustendge e o pestilenta țigănească, sa fie dus la o piranda sa'i toarne...kositoru'! Sa'i deskante de deoki! Mai mult. Militaratzii Rromarlani si Pppu...Ppull...Polonezi sa fie exorcizati in massa! Sa fie scos din "mintea" lor perikklu' rusesc. Amin!

Florin Chilian
17 februarie 2018
Veșnic tu comentator,comentatorule care esti tu...

Băi Chiliane,obositor mai esti.Greoaie comentarii di ciudat scrise mai ai....Esti reptilian?Romulan?Ciociosan?Nu e mai bine sa ti iei un concediu pe la Socola?Zic si eu.Si sint convins ca si altii.Ne obosesti cu textele tale.

cosmin
17 februarie 2018
Recrutam imediat moderatori

Recrutam imediat moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]

Gigi
17 februarie 2018
Sa radem ?

Il si vad pe seful marinei , igrijorat , speriat ca de bombe chiar , cu pampersii umflati de pipi si caca , implorand disperat , ajutor Maicii Domnului , Sfintei Parascheva , Sfantului Andrei , Sfantului Dimitrie , Sfatului Sinod cu lesinati , chiar si Spagoveanului Teodosie , Barladeanului popo si Pomohaciului cernit , cu glasul dulce si limba silentioasa ... Cine sa-l apere si pazeasca ?

Karin
17 februarie 2018
Cautam moderatori

Cautam imediat moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]

Liviu Chilian
18 februarie 2018
"Creierul" bizdicului-Rromarlan

Gura pakatosului nebunii grăiește. "Creierul" Rromarlanului obosește f repede. Din ce in ce mai mult, Rromarlanul il ajunge din urma pe...partzenerul lui Amerikknar. "Creierul" poate face fata numai interjectiilor. "Fac, sit, bich, mozer flogger, coc sacar etc". Dar, daca demential-subumanizatul Rromarlan ne'ar TERORIZA numai cu amerikknarisme, N'ar fi mare bai. Tragedia e, vedem, ca dilimandrosul e speriat de bombe si, in dementa lui vrea sa ne sperie si pe noi, poporul pasnic. Ii recomand boaitei-subumane ce ma'njura, sa iasa'n strada si sa întrebe trecătorii daca sunt...speriati de perikklul Rusiskkriot. Sigur, va auzi de la sulime ceea ce'i place s'auda: "Gou end fac ioselv iu san ov a bich" cu pericolul tau cu tot!

a-mirabilis
18 februarie 2018
,, offsetul ''romanesc in contextul exportului de siguranta si securitate mondiala.

Cu toate ca traficul prin porturile Romaniei,a scazut in comparatie cu multi ani in urma,iata ca ,,pericolul ''rusesc a crescut exponential cu dorinta OTAN de a face plaja la M.Neagra .Insa deocamdata ,rusii sint deranjati doar de prezenta aliatilor in M.Neagra care din cand in cand incearca sa arunce cate o privire peste gard prin curtea vecinului de la rasarit ,sa vada daca-i traieste capra si are lapte.Si nu in ultimul rind trebuie facute putine valuri in M.Neagra,acum,in preajma noilor alegeri in Rusia.Acum ,daca sint in favoarea lui Putin sau nu,vom vedea.Dupa cum s-a observat, navele si submarinele noi ale rusilor din M.Neagra,au mai multa treaba in M.Mediterana cu ,,Kalibrul''lor,decat sa se ocupe de comunicatiile maritime din M,Neagra .Totusi este relaxant si linistitoar cind auzi,,Romania a devenit exportator de siguranta si securitate''.Un fel de ,,offset''.Romania cumpara,nu produce ,,bunuri militare'' si apoi le exporta la pachet sub forma de ,,siguranta si securitate''.pe toate meridianele lumii.

ARABU
18 februarie 2018
Indescifrabil

De ce trebuie sa complici in asa hal textele, sunt obositoare si greu de inteles , poate daca ai scrie mai simplu ar fi mai bine .

Răspuns la: Patologia dementiala! A militaratzilor Rromarlani
Adăugat de : Liviu Chilian, 17 februarie 2018
La fiecare cinci minute si șaptesprezece secunde, un Roman isi părăsește Patria, Tara. Din cauza 0,15lasutasilor. Printre cei 0,15% din populatia...
Liviu Chilian
18 februarie 2018
Haiti pe "Gandul" Muschiului Guitzator(CT Popouievski)

O informare professionala despre realitatea militarat-satanic-apocaliptică din...Pontul Euxin(Marea Liniștită). Statistica arata ca forta naval-militarata a Aliatziganilor Jewropeni in frunte cu Turcii si combinată cu cea Jewcraineana, o depășește de f multe ori pe cea Rusiskkriota. Acesta fiind adevarul, omul rational se intreaba de ce PSIHOPATII militaratzi Amerikknari si Rromarlani SPERIATI de moarte("creier" distrus din cauza narcomaniei, primii, alcoolismului, Rromarlanii) de "pericolul rusesc", transferă PARANOIA lor, populatiei si asa ABRUTIZATA de sărăcie si grija zilei de maine. Kontraamiralabagiu' Marshavu a vrut sa se bage, si el, in seamă. Narcisistul-smintit a vrut sa'si...impresioneze progenitura si coledzii: "Io'te, ba, ce dashtept e tata. Aproape amiralabil(crazy) fara flota! Ca mai fuse unu' in istorie. Horthy...

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0002 secunde