MApN s-a decis: Fregatele "Regele Ferdinand" și "Regina Maria" vor fi modernizate

605
1
MApN s-a decis: Fregatele
Anunțul de participare pentru inițierea programului de modernizare a fregatelor din clasa T22R – etapa a II-a a fost publicat astăzi, 16 martie, în sistemul electronic de achiziții publice.

Procedura aplicată pentru atribuirea contractului este "licitația restrânsă", organizată în baza OUG nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziții publice în domeniile apărării și securității.

Prin acest contract, fregatele "Regele Ferdinand" și "Regina Maria" vor fi dotate cu sisteme de rachete antiaeriene, de rachete antinavă și sisteme de tunuri și/sau rachete pentru apărare contra rachetelor antinavă, dar și cu senzori cu performanțe superioare (radare, electronooptici și sonar tractat). Acestea vor fi integrate într-un Sistem de Conducere a Luptei computerizat, modern, care va permite îndeplinirea întregii game de misiuni specifice fregatelor.

Modernizarea navelor se va realiza, în mod obligatoriu, în România, ca cerință de securitate a aprovizionării, potrivit art. 1 alin. (1) și art. 50 din OUG nr. 114/2011, coroborate cu art. 346 alin. (1) din Tratatul de Funcționare al Uniunii Europene, fiind aprobată de CSAT prin Memorandumul cu tema: Programul multianual "Fregata multifuncțională – modernizare etapa a II-a".

Comentează știrea

Un marinar
16 martie 2016
La pușcărie cu penalii ăștia

La pușcărie cu penalii ăștia din armată , navele astea au fost luate de la fier vechi din Anglia și chipurile modernizate acum după 15 ani altă modernizare păi voi vreți să faceți din rahat bici și m-ai vreți să și pocnească ? Nu se poate , francezii au 2 nave noi care trebuia să le livreze rușilor dar nu le m-ai dau datorită războiului din Ucraina , de ce nu se încearcă cumpărarea lor în rate , să se poarte negocieri între guverne ? Am ajuns gropa de gunoi a Europei , avioane de luptă vechi de 20 de ani chipurile modernizate , nave de luptă cumpărate de la fier vechi și exemplele pot continua , halal conducători , halal popor !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1226 secunde