Manifestări ale jandarmilor constănțeni cu ocazia Zilei Armatei Române

376
Manifestări ale jandarmilor constănțeni cu ocazia Zilei Armatei Române - jandarmi-1351086287.jpg
Cu ocazia zilei de 25 Octombrie, Ziua Armatei Române, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța se organizează, în perioada 24-25 octombrie a.c, o serie de activități menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.

În urmă cu 68 de ani, în acele zile de luptă și jertfă, de sfârșit de octombrie, românii eliberau ultima brazdă din pământul țării cotropită prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940, orașele Carei și Satu Mare.

Printre cei mai bine de 500.000 ostași români căzuți pe fronturile celui de-al doilea război mondial, în campaniile din est, până în Crimeea, Caucaz, Cotul Donului și Stepa Calmucă, sau cea din vest până în munții Tatra, se înscriu și numele unor ofițeri, subofițeri, gradați și soldați ai Corpului de Jandarmi care, prin faptele lor au înscris pagini de glorie în istoria neamului românesc.

Joi, 25 octombrie, manifestările dedicate acestui eveniment debutează la sediul IJJ Constanța și Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis cu înălțarea Drapelului și intonarea Imnului de Stat, urmate de prezentarea unei expuneri privind semnificația acestei zile, la cluburile unitățiilor.

De asemenea, jandarmii vor depune coroane de flori la monumentele eroilor neamului din Constanța, Mangalia, Medgidia și Cernavodă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2546 secunde