Manevre militare româno-franceze, în Marea Neagră

205
Manevre militare româno-franceze, în Marea Neagră - manevre-1490116259.jpg
Forțele Navale Române participă luni, 27 martie, la un exercițiu de luptă împotriva amenințărilor aeriene și de suprafață, împreună cu echipajul fregatei franceze "La Fayette". Nava militară franceză va face o escală în Portul Constanța, în perioada 24-27 martie, fiind planificate întâlniri oficiale cu comandantul Flotei, activități sportive la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" și vizite ale echipajului la Muzeul Marinei Române. 


La exercițiul programat a se desfășura pe mare, în comun cu marinarii francezi, echipajele corvetei "Contraamiral Horia Macellariu" și dragorului maritim "Locotenent Lupu Dinescu" își vor consolida deprinderile de a pune în practică proceduri standard de operare NATO, în contextul unor scenarii de asigurare a libertății de navigație și a traficului maritim.


Fregata "La Fayette" este comandată de comandorul Stanislas Delatte și a intrat în serviciul Marinei Naționale Franceze în anul 1996. Nava are o lungime de 125 m și dispune de sisteme de rachete anti-navă Exocet 40, sistem de rachete Crotale, mitraliere de 12,7 mm și tunuri de 20 mm și de 100 mm. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8893 secunde