Mandat și sentință penală, puse în aplicare de polițiștii constănțeni

179
Mandat și sentință penală, puse în aplicare de polițiștii constănțeni - dddd-1577200924.jpg

Articole de la același autor

La data de 23 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au depistat un tânăr, de 18 ani, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Persoana în cauză a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Constanța.

La data de 23 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au depistat un tânăr, de 18 ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis o sentință penală, prin care s-a dispus luarea măsurii educative a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 3 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și complicitate la tâlhărie. Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Centrul Educativ Târgu-Ocna.





Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri


La data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 07.45, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, de 52 de ani, care a condus un autoturism pe raza comunei Cogealac, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
La data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 00.50, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au depistat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe strada Soveja, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, de 54 de ani, care a condus un autoturism pe raza localității Nuntași, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.





Activități în cadrul campaniei "Sărbători în siguranță"


Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța au continuat seria activităților informativ-preventive pe linia prevenirii furturilor din locuințe, a furturilor din auto și a infracțiunilor de tâlhărie în cadrul Campaniei "Sărbători în siguranță".
Acțiunile au fost realizate în zona Autogării și Gării C.F.R. din municipiul Constanța, dar și un club al pensionarilor din zona Victoriei, unde polițiștii au purtat discuții cu persoanele care pot deveni victime ale infracțiunilor. Astfel, cetățenilor li s-au prezentat aspecte referitoare la comportamente preventive și li s-au oferit sfaturi utile în diminuarea riscului de victimizare.

Pentru a reduce riscurile, polițiștii vă recomandă:

- Nu purtați bunuri de valoare la vedere;

- Evitați deplasările pe trasee aflate în zone necirculate sau neiluminate pe timpul nopții;

- Nu vă lăudați persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveți asupra dumneavoastră sau acasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5502 secunde