Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, reținut de polițiști pentru evaziune fiscală

382
1
Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, reținut de polițiști pentru evaziune fiscală - managerul-1500818261.jpg
Preotul Popa Gabriel, managerul Arhiepiscopiei Tomisului, ar fi fost, potrivit polițiștilor, liderul unei grupări specializate în evaziune fiscală în domeniul comerțului cu articole textile, fiind reținut în urma unor percheziții. Alături de acesta au mai fost reținuți, în același caz, Anișoara Dună, călugărița de la Galeșu, și Florin Badiu, director din Regia Autonomă de Transport București (RATB).

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea Parchetului Curțiii de Apel București, au făcut 25 de percheziții în București și în județele Ilfov, Buzău și Constanța, la locuințele unor persoane (16), la societățile comerciale (6) și la instituții, într-un caz de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu articole textile.

"Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului a primit cu surprindere comunicatul Parchetului și așteaptă cu nerăbdare finalizarea dosarului în cauză, întrucât cei doi sunt cunoscuți ca persoane cu conduită morală corectă, ceea ce a și dus la hirotonirea lui Popa Gabriel ca preot misionar și la tunderea în monahism a maicii Duna Anișoara", se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Membrii unui grup infracțional format din 13 persoane cu vârste cuprinse între 27 și 57 de ani au fost prinși în timp ce descărcau un autotren cu haine, la un depozit din județul Ilfov. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente contabile, unități de calcul și aproximativ 200.000 de euro.

"Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăți cu sediul în Burgas - Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia și Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetățeni chinezi", arată Poliția Română. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Comentează știrea

Peda Gogu
24 iulie 2017
Aceleași jeguri !!!

În rândul episcopiei Constanța, sunt numai infractori , în frunte cu mai marele evazionist Teodosie , suspectat de relatii cu persoane de același sex, Biserica ortodoxa romana parcurge cea mai neagra perioada din existenta ei , deoarece cei care o conduc s-au depărtat de religie și s-au orientat spre calea diavolului, prin goana după bani și afaceri necurate, turism , case mortuare , mașini , etc . În concluzie ce a devenit Biserica , SRL sau SA ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.632 secunde