Mamă bătută în curtea unei școli din Constanța de individul care îi tâlhărise fiul

Luni, 06 Octombrie 2014
27693
Un incident îngrijorător a avut loc în curtea unei școli din Constanța, în sfârșitul de săptămână care a trecut: mama unui copil a fost bătută crunt în momentul în care a încercat să recupereze telefonul mobil care-i fusese furat fiului ei. 


Tot mai mulți copii ajung victime ale infractorilor din Constanța din cauza telefoanelor mobile. Săptămânal, polițiștii constănțeni primesc trei sau patru sesizări de la părinți, cum că minorilor le-au fost smulse telefoanele din mâini. De cele mai multe ori, infractorii doar amenință victimele, fără să mai recurgă și la violențe. Dar nu este o regulă! Unul dintre cele mai grave incidente, care a pornit de la un telefon mobil, a avut loc în week-end-ul care s-a încheiat, chiar în curtea unei școli din municipiul Constanța. 


Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în cursul zilei de duminică, 5 octombrie, mai mulți copii s-au întâlnit în curtea Școlii Generale nr. 2, de pe strada Aristide Karatzali din municipiul Constanța, pentru a juca un meci de fotbal. Unul dintre băieți, în vârstă de zece ani, și-a lăsat telefonul mobil, marca "Vodafone", pe o bancă din curtea școlii, unde erau mai mulți copii. La un moment dat, un individ s-a apropiat de bancă și a furat telefonul mobil al copilului. Alarmat, minorul și-a anunțat mama, care a venit într-un suflet pentru a încerca să recupereze bunul furat. "Când a fost observat de o martoră și de mama copilului că deține telefonul mobil furat, inculpatul a lovit-o pe aceasta din urmă cu pumnii și picioarele, în zona capului și în zona abdominală, cu scopul de a păstra bunul sustras", ne-au precizat anchetatorii. Victima a cerut sprijinul Poliției, iar la fața locului a ajuns un echipaj de la Secția 3. Pe baza descrierii oferite de victimă, dar și de martori, oamenii legii l-au identificat pe suspect ca fiind Loretty Nazare, de 19 ani, din Constanța. Individul a fost reținut, iar ieri a fost dus în fața magistraților de la Judecătoria Constanța cu mandat de arestare preventivă. Aceștia au dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie. 


Școala nu are pază umană
Având în vedere că incidentul a avut loc în curtea unei instituții de învățământ, am luat legătura cu reprezentanții unități pentru a afla de ce nu au fost luate măsuri pentru prevenirea unor astfel de fapte cu violență. Profesorul Stelian Marinescu, directorul adjunct al Colegiului Național "Mihai Eminescu", căruia îi este arondată școala generală unde a avut loc evenimentul, ne-a precizat că doar clădirea unității școlare este prevăzută cu sistem de pază. "Noi avem asigurată, atât la clădirea liceului, cât și la unitatea școlară respectivă, sistem de pază, pe care-l armăm vineri seară și îl deblocăm luni dimineață. Nu avem însă și pază umană, cu atât mai puțin pentru sfârșitul de săptămână. Poarta de acces în curtea școlii respective este închisă, dar ei (n.r. - copiii) sar gardul pentru a se juca pe terenul de fotbal", ne-a declarat profesorul Stelian Marinescu.


Victime sigure ale infractorilor 
În altă ordine de idei, polițiștii constănțeni atrag atenția părinților să nu le mai procure telefoane performante copiilor; dar dacă totuși le oferă astfel de dispozitive, trebuie să le explice și faptul că folosirea lor pe stradă îi poate transforma în victime ale infractorilor.
"Ținând cont de faptul că a început școala, și hoții din buzunare și-au mutat atenția din piețe și magazine, unde acționau preponderent în timpul verii, în autobuze. Se impune sesizat faptul că folosesc aceleași metode de operare, adică își înghesuie victimele la urcarea în mijloacele de transport în comun, cu diferența că nu mai trebuie să scoată telefoanele din buzunarele victimelor, ci le iau direct din mâna lor! Căci mulți tineri au obiceiul de a merge cu telefoanele în mână, pe stradă sau în mijloacele de transport, riscând astfel să ajungă în atenția infractorilor", ne-au precizat oamenii legii. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4819 secunde