Mâine, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" își prezintă baza materială impresionantă

Joi, 08 Noiembrie 2012, 17:12
237
Comandorul prof. univ. dr. ing. Vergil Chițac, comandantul (rectorul) Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", invită presa constănțeană, vineri, 9 noiembrie, începând cu ora 11, la sediul din Constanța, strada Fulgerului nr. 1, pentru a vizita infrastructura de învățământ și cercetare știintifică  a academiei.

Activitatea se înscrie în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea a 140 de ani de învățământ românesc de marină. Cu această ocazie, vor fi prezentate laboratoarele și simulatoarele Academiei Navale, Simulatorul integrat pentru conducerea navei, Sistemul Integrat de Comunicații APCOS 4000 (Advance Platform Communication System), simulatorul "Compartiment Mașină" KONSBERG, laboratoarele de inginerie electrică și electronică LabVIEW, de mașini și acționări electrice, de inginerie electrică și electronică, laboratorul de cercetare hidroacustică și vibrații, planetariul, laboratorul de meteorologie și simulatorul tactic PROTEUS.

Academia dispune de o bază materială funcțională extinsă pe 27 de ha, pe deplin comparabilă cu aceea a instituțiilor similare de prestigiu din Marea Britanie, Franța, Italia, SUA, Rusia, Spania și Germania.

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" este o instituție emblematică de învățământ superior de marină, care de-a lungul a 140 de ani de existență și-a demonstrat valoarea în domeniul formării de ofițeri de marină, specialiști și oameni de valoare în același timp. Academia Navală "Mircea cel Bătrân" este competitivă la nivel național și internațional. În urma evaluărilor de către MECTS și ARACIS, a fost acreditată instituțional cu calificativul "grad de încredere ridicat", au fost evaluate și acreditate toate programele de studii, fiind plasate în categoriile superioare din punctul de vedere al performanței.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3297 secunde