MAI: Supraviețuirea în apă la două grade Celsius, cât avea lacul Siutghiol, cel mult 20 de minute

171
MAI: Supraviețuirea în apă la două grade Celsius, cât avea lacul Siutghiol, cel mult 20 de minute - elicoptersmurdprabusitinghiol861-1418737846.jpg

Articole de la același autor

Supraviețuirea în apă la două grade Celsius, cât avea lacul Siutghiol când s-a prăbușit elicopterul SMURD, era de cel mult 20 de minute, a declarat marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. "Accidentul aviatic s-a produs în timp ce aeronava survola lacul Siutghiol. Respectivul lac are lungime de 7,5 kilometri, lățime medie de 2,5 kilometri, adâncime variabă, între 6-7 metri, fiind acoperit de mâl, iar în ziua de 15 decembrie, temperatura apei era de două grade Celsius. Aceste date sunt extrem de importante, în condițiile în care, conform manualului internațional de căutare-salvare și a specificațiilor din diagrama acestuia, în situația dată, supraviețuirea conștientă ar fi putut fi de cel mult 12 minute, iar supraviețuirea generală, de cel mult 20 de minute, într-o apă de două grade Celsius", a spus Monica Dajbog.
Ea a precizat că, din primele informații integrate la nivelul Centrului Operațional de Comandă al MAI rezultă că elicopterul EC 135, din cadul Inspectoratului General de Aviație, aflat în serviciu la punctul de operare aeromedicală Constanța, a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu la ora 16.07, după realimentare îndreptânduă-se către locul de staționare, Aeroportul Tuzla, în condiții meteo normale pentru zbor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7917 secunde