Mai puține fărădelegi, mai puțini borfași, în Constanța lui 2013

96
Mai puține fărădelegi, mai puțini borfași, în Constanța lui 2013 - politia1358240280-1384294035.jpg

Articole de la același autor

Constanța este, anul acesta, un județ mai sigur decât era anul trecut! Acest fapt reiese din sta-tistica realizată de Inspectoratul Județean de Poliție, pe primele nouă luni ale anului în curs. Astfel, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul infracțiunilor a fost în scădere, la toate capitolele: crime, agresiuni, violuri și agresiuni sexuale, furturi din locuințe și societăți comerciale.

Astfel, dacă în 2012 au fost trei pruncucideri, anul acesta nu a fost niciuna în județul nostru. La fel, dacă anul trecut polițiștii înregistrau 12 cazuri de corupere sexuală (indivizi care au săvârșit acte cu caracter obscen asupra unor minori), anul acesta nu a fost semnalat niciun caz până în prezent!

O importantă scădere s-a înregistrat la tâlhării (aproape 50%): dacă în primele nouă luni din 2012 au fost înregistrate peste 300 de tâlhării prin smulgere (a telefonului, a cerceilor ori a lănțișorului de la gât), în aceeași perioadă din 2013 au fost semnalate aproximativ 150 de astfel de fapte.

Singura creștere a fost înregistrată la furturile din auto, consemnează polițiștii și este vorba despre un plus de aproximativ 10%. Această creștere este cauzată de creșterea numărului de spargeri date de minori, majoritatea având vârste de până în 14 ani, în cazul cărora oamenii legii nu pot lua nicio măsură, decât de amendare a părinților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3945 secunde