Mai puține accidente, mai puțini morți pe șosele!

163
Mai puține accidente, mai puțini morți pe șosele! - alcoolvolan-1599662033.jpg

Articole de la același autor

O amplă acțiune pentru depistarea șoferilor care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice a fost desfășurată, la începutul acestei luni, de polițiștii rutieri din întreaga țară. În cele trei zile de verificări (4 – 6 septembrie), polițiștii au efectuat peste 26.000 de testări, pentru stabilirea alcoolemiei și 252 de testări pentru consum de droguri. În urma acestora, au fost aplicate peste 14.000 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute aproape 1.700 de permise.

Pe de altă parte, polițiștii arată că, la nivel național, numărul accidentelor grave a scăzut. „În primele opt luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu aproape 20%, cel al persoanelor decedate în urma acestor evenimente a scăzut cu peste 10%, iar cel al persoanelor rănite grav a scăzut cu 22%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, au arătat polițiștii.

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic crescând șansele de implicare într-un accident rutier.

De cele mai multe ori, șoferii aflați sub influența alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacție, echilibrul. Când aceste funcții sunt afectate, probabilitatea unui accident crește. Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6788 secunde