Magistratul Cîrciumaru, scos basma curată în cazul Radu Popescu

446
Ceea ce s-a întâmplat în dosarul lui Radu Popescu, tânărul care a fost eliberat din arest în urma unei erori a judecătorului, după ce omorâse un om într-un accident rutier, a tulburat apele, în urmă cu doar câteva luni, la Judecătoria Constanța.
Inspecția judiciară din cadrul CSM s-a autosesizat în acest caz, iar acțiunea de verificare prealabilă a fost demarată, inspectorii poposind, în luna martie, câteva zile la Constanța pentru a cerceta toate aspectele care au condus, într-un final, la eliberarea din arest a unui individ considerat periculos.
Inspecția Judiciară a verificat absolut orice aspect legat de încheierea de ședință respectivă, a purtat discuții cu magistratul Mihaela Lavinia Cîrciumaru, de la Judecătoria Constanța, cu grefierul de ședință, cu informaticieni și alte persoane care ar fi putut avea legătură cu circuitul dosarului respectiv.
Apoi, mai bine de o lună, inspectorii judiciari au pritocit la raportul pe care trebuia să-l întocmească, au întors normele juridice și pe față și pe dos, și au ajuns la o concluzie: în cazul judecătorului Mihaela Lavinia Cîrciumaru nu se impune demararea cercetării disciplinare, pentru că, în urma verificărilor, nu au fost găsite indicii care să scoată în evidență săvârșirea vreunor abateri disciplinare. Prin urmare, lucrarea a fost clasată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7979 secunde