Magistrații au decis: Cristi Borcea rămâne la închisoare

766
Magistrații au decis: Cristi Borcea rămâne la închisoare - borcea-1508766013.jpg

Articole recomandate

Judecătorii de la Tribunalul Ilfov au decis astăzi, definitiv, ca fostul acționar de la Dinamo, Cristian Borcea, să rămână la închisoare! Cristian Borcea va mai putea depune o nouă cerere de eliberare condiționată peste șase luni.


Fostul acționar Dinamo a executat trei din cei șase ani și patru luni de închisoare pe care i-a primit sentință în dosarul Transferurilor. Fostul director executiv al FC Dinamo le-a solicitat magistraților să-l elibereze condiționat pentru a putea fi alături de cei șapte copii ai săi.

Cristian Borcea a spus în fața judecătorilor că vrea să fie alături de cei șapte copii ai săi.

"Regret faptele. Sunt adevărate, le regret foarte mult și îmi pare rău că mi-am expus familia la ce am făcut. S- a redus pedeapsa cu opt luni. (...) Nu am nimic de reproșat ANP. Vă rog să-mi dați ocazia să merg lângă copiii mei", a spus Cristian Borcea, în fața magistraților.

Dinamovistul se află la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel București, la șase ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

În 4 octombrie, Judecătoria sectorului 4 a decis punerea lui în libertate, însă decizia a fost contestată.

"Admite cererea de liberare condiționată formulată de petentul condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea condiționată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 429/2014 emis de Tribunalul București în baza sentinței penale nr. 238/2012", se arată în decizia instanței.

Cristi Borcea a fost încarcerat în primăvara lui 2014, în dosarul Transferurilor. Pedeapsa primită a fost de 6 ani și 4 luni.

De la condamnare a avut mai multe încercări de a obține eliberarea, însă toate au eșuat, transmite Realitatea TV. Ultima hotărâre favorabilă lui a fost dată la începutul lunii.

Judecătorii au explicat atunci că perioada petrecută în spatele gratiilor e suficientă pentru ca fostul dinamovist să își învețe lecția. A cântărit și faptul că Borcea a achitat întreg prejudiciul ce i-a fost imputat, zece milioane de lei.

Avocatul lui Cristi Borcea spune că acesta vrea să își îndeplinească în libertate rolul de tată: "acordă suport financiar și moral pentru 7 copii, cel mai mare având 20 de ani, fiind considerat și acesta un copil în ciuda vârstei, iar cel mai mic având 1 an", potrivit avocatului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3589 secunde