Magazinele de vise sunt pe cale de dispariție

1015
2
Magazinele de vise  sunt pe cale de dispariție - etnobotanice-1327439088.jpg
În județul Constanța nu mai sunt magazine de vise. Singurele două unități unde se mai comercializează produse etnobotanice sunt, de fapt, sex-shop-uri și sunt în permanență monitorizate de autoritățile responsabile. "Putem spune că fenomenul «vânzării legale» a fost eradicat, iar aportul decisiv a fost al deselor controale realizate împreună cu instituțiile abilitate, Brigada de Crimă Organizată, Oficiul pentru Protecția Consumatorului, Garda Financiară, Direcția de Sănătate Publică. Mai sunt două unități, unde astfel de produse se vând pe sub mână, dar nu tolerăm acest lucru și sunt monitorizate în permanență. Cum apar la vânzare produse suscep-tibile de efecte psiho-active sunt amendate și li se mai face un dosar penal", a declarat prefectul Claudiu Palaz.

Drept dovadă, pentru a doua oară în această lună, oamenii legii au călcat pragul sex-shop-ului deținut de firma WDD Wholesale Gree pe Bulevardul Tomis, în apropiere de Spitalul Județean Constanța. Aceș-tia aveau informații că în unitate se vindeau etnobotanice, deși la începutul lunii pe numele administratorului George Tararache a fost întocmit un dosar penal din același motiv. Iar suspiciunile le-au fost confirmate.

Controlul a fost realizat de polițiști de la Crimă Organizată, de comisarii Gărzii Financiare și inspectorii de la Protecția Consumatorului. Aceștia au găsit 152 de pliculețe cu produse susceptibile de efecte psihoactive, interzise la vânzare prin Legea 194/2011, în lipsa unei autorizații speciale.

Polițiștii i-au întocmit administratorului încă un dosar penal, în vreme ce reprezentanții celorlalte unități i-au aplicat amenzi contravenționale de 12.000 de lei.

v v v

Deși magazinele de vise sunt pe cale de dispariție, nu înseamnă că fenomenul reprezentat de etnobota-nice este eradicat. Din contră. "Fenomenul se mută pe Internet, dar ofițerii de la Crimă Organizată îl monitorizează în continuare și vor fi luate măsuri și în acest domeniu", a adăugat prefectul Claudiu Palaz.

Comentează știrea

constantean
25 ianuarie 2012
penibil

domnilor ori sunteti orbi ori prosti ori ne luati pe noi de prosti. In zona tomis 3 exista un magazin de vine de unde se aprovizioneaza toata pustimea din zona. am sesizat asta unui militian de la sectia 2 care a zis ca el nu are ce sa faca. am sesizat si prefecturii, chiar si ziarului dvs. va mai sesisez o data. In tomis 3, acolo unde s-au construit magazine noi unde exista un salon de tatuaj si muulte sali de pariuri sportive de jocuri de noroc. mai nou e o pescarie. sa vad daca isi misca cineva fundu sa constate cum un magazin de vise vinde bine mercic in timp ce aici urlati ca s-au inchis toate :-)))

jack bauer
1 februarie 2012
magazine de vise

ma nostaligule din epoca comunista, asa-i ca te roade pe tine sa dai cu papagalu, sifonarule ? probabil dupa frustrarea pe care o afisezi in comentariul tau esti un pensionar plictisit care isi face un obicei de a privi prin vizor vecinii si persoanele straine ce se perinda prin scara blocului unde ocupi tu spatiu cum ocupa un al treilea testicol loc in nadragi. Vechile obiceiuri pier greu, si probabil ca pe vremea raposatului erai sifonar la securitate mare patriot ce sa zic. Ia zi tu ce medicamente ai pe reteta care te ajuta sa-ti cari zilnic basinile puturoase si sa mai consumi niste oxigen aiurea clocotind de nemultumire ca viata e grea si ca tie nu-ti da nimeni atentie.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Palaz cere anularea avizului de protest
Pagina a fost generata in 0.4218 secunde