Magazinele care comercializează "drogurile legale" vor fi desființate

307
Comercializarea legală a halucinogenelor nu mai are viață lungă. Structurile antidrog din cadrul Poliției Române au efectuat verificări la magazinele care vând astfel de produse, aceste substanțe urmând a fi introduse pe lista celor ilegale.
În urma verificărilor, specialiști din cadrul Direcției Generale de Combatere a Criminalității Organizate/Direcția Antidrog și ai Agenției Naționale Antidrog au avut, în aceste zile, o întâlnire de lucru în cadrul căreia au fost discutate diverse aspecte privind implicațiile consumului unor astfel de substanțe.
După analizarea situației, Direcția Juridică din cadrul IGPR a finalizat proiectul prin care se propune modificarea Legii nr.143/ 2000, privind includerea în tabelele anexă a unor substanțe din categoria halucinogenelor. Potrivit MAI, documentul va fi promovat spre adoptare în cel mai scurt timp.
Substanțele cu conținut halucinogen se comercializează în magazine deschise în majoritatea orașelor mari din țară, potrivit Reprezentanței Permanente EURAD. Însă autoritățile nu au putut lua măsuri până acum deoarece aceste substanțe nu se află pe lista substanțelor ilegale.
Același lucru a fost constatat și în urma analizelor de laborator făcute de Inspectoratul General al Poliției Române. "În urma analizelor de laborator s-a constatat că respectivele substanțe nu sunt înscrise în tabelele anexă ale Legii nr.143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și ale Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope, nefiind recunoscute de Organizația Națiunilor Unite și de Organizația Mondială a Sănătății ca făcând parte din categoria stupefiantelor ori psihotropelor, motiv pentru care nu sunt plasate sub control de cele două convenții", se arată într-un comunicat al Ministerului Administrației și Internelor.
Amintim că și la Constanța au fost deschise, de curând, 15 astfel de magazine, care comercializează substanțele respective (subiect abordat de ziarul "Cuget Liber" în urmă cu doar două zile).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.741 secunde