Mai multe ştiri online:

MAE, reacție față de demersurile Kosovo de a-și face armată

Ştire online publicată Sâmbătă, 15 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ministerul Afecerilor Externe (MAE), a transmis, vineri, că regretă demersurile Parlamentului de la Priștina de formare a unei armate, în pofida mesajelor transmise de NATO și UE, susținând că astfel de demersuri au efecte negative asupra situației din regiunea Balcanilor de Vest.

„Ministerul Afacerilor Externe regretă demersurile privind inițierea procesului de tranziție a Forței de Securitate din Kosovo, în pofida mesajelor transmise de NATO și UE. Astfel de demersuri au efecte negative asupra situației din regiunea Balcanilor de Vest și a parcursului euro-atlantic al acesteia. România subliniază rolul KFOR în menținerea unui mediu sigur și stabil în Kosovo. Toate eforturile trebuie concentrate asupra continuării dialogului Belgrad – Pristina și a implementării celor convenite în acest cadru, cu evitarea declarațiilor și inițiativelor care riscă să sporească tensiunile la nivel regional”, transmite MAE. 


Reacția ministerului vine după ce Parlamentul de la Priștina a adoptat vineri un proiect de lege prin care Forțele de securitate sunt transformate în armată. Decizia este contestată puternic de minoritatea sârbă și de Serbia.

Și NATO a denunțat vineri decizia Kosovo de a transforma structurile de securitate în armată și va reanaliza „nivelul angajamentului” în relația cu Administrația de la Priștina, scrie Mediafax. „Regret că a fost luată această decizie în pofida preocupărilor NATO. Consiliul Nord-Atlantic va fi nevoit să reanalizeze nivelul de angajament al NATO în relația cu Forțele de securitate din Kosovo”, a spus Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice. Republica Kosovo și-a declarat independența față de Serbia în anul 2008, o suveranitate contestată de sârbi. Suveranitatea este negată de Rusia, dar și de cinci țări membre ale UE și NATO, inclusiv de România. Celelalte patru țări sunt Spania, Grecia, Slovacia și Ciprul. 110 țări o recunosc, însă.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8576 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4037 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2960 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8505 secunde