MAE a emis o nouă alertă de călătorie. Vezi ce țară este vizată

120
MAE a emis o nouă alertă de călătorie. Vezi ce țară este vizată - razboi-1430557498.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere evoluția îngrijorătoare a situației de securitate din Libia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cu fermitate cetățenilor români, să evite orice fel de călătorie în Libia, iar celor care se află încă pe teritoriul libian să părăsească imediat această țară.

Atenție! Punctele terestre de frontieră cu Egipt, Algeria, Ciad, Niger și Sudan sunt închise, singurul deschis fiind cel cu Tunisia.

Evitați în totalitate deplasările în localitatea Benghazi deoarece există riscuri de atentate teroriste, iar dacă vă aflați deja în această localitate, părăsiți imediat orașul, din cauza riscurilor iminente de securitate.

Evitați cu desăvârșire orașele Zintan și Gharian, deoarece în ultima perioadă au loc lupte între milițiile din cele două orașe.

Există o alertă teroristă generală, având în vedere situația de securitate din țară și capacitatea de acțiune a instituțiilor de ordine publică este redusă.

Ca urmare a războiului civil, trebuie avut în vedere că marea majoritate a populației posedă arme iar numărul infracțiunilor a crescut în ultima perioadă pe întreg teritoriul Libiei. Au existat numeroase incidente provocate de folosirea armelor în public, fie ca urmare a unor certuri stradale, fie în contextul celebrării unor evenimente religioase/politice.

Menționăm că există pericolul ca pe fondul extinderii conflictului din Mali și a incursiunilor grupărilor teroriste în regiune, bazele companiilor străine din industria petrolieră libiană să devină ținte pentru atacuri (în special cele din sudul Libiei).

Din acest punct de vedere,se recomandă să se evite orice fel de călătorie în Libia, iar celor care se află încă pe teritoriul libian părăsească imediat această țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4898 secunde