Lupte și salvări de vieți în Marea Neagră

243

Articole de la același autor

Desfășurare impresionantă de forțe, zilele acestea, în Marea Neagră: distrugătorul american USS Ross, un dragor maritim din Bulgaria și 12 ambarcațiuni românești, respectiv fregate, corvete, nave purtătoare de rachete, remorchere maritime, dar și nave de intervenție cu scafandri și elicoptere Puma Naval participă la exercițiul Romanian Trident Poseidon 2015. Potrivit organizatorilor, Forțele Navale Române, este pentru prima dată când un exercițiu de o asemenea amploare este desfășurat în Marea Neagră, atât în apele teritoriale ale României, cât și în apele internaționale.

Navele au ieșit în larg pe 25 mai, iar exercițiul se va desfășura până joi, 28 mai. Cei peste o mie de militari din cadrul Statului Major al Forțelor Navale și Terestre, dar și forțe de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, Garda de Coastă, Grupul Servicii Pe-troliere și Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare participă la exerciții de luptă și salvare pe mare, de căutare și descoperire submarine, de identificare și urmărire ținte aeriene, de depistare a minelor marine, de trageri și remorcare a unei nave avariate.

De asemenea, în cadrul exercițiului sunt evaluate și certificate navele nominalizate pentru pachetul de forțe NATO Response Force 2016, respectiv Fregata "Regina Maria", Dragorul Maritim 30, o grupă de scafandri EOD și ofițeri de stat major.

Exercițiul Romanian Trident Poseidon face parte din planul de activități al Forțelor Navale Române și are ca obiectiv ridicarea nivelului de instruire al marinarilor militari români. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6301 secunde