"Lupte grele" pentru Statutul polițiștilor. Negocieri blocate prin tribunal, de "servicii secrete"

6005
4
Negocierile privind Acordul raporturilor de serviciu între Ministerul Afacerilor Interne și Federațiile Sindicatelor din Poliție sunt în aer, cu aproximativ o săptămână înainte de expirare. Acordul privind raporturile de serviciu este un act care reglementează raporturile de muncă între angajat și angajator, respectiv între polițiști și Ministerul Afacerilor Interne. În timp ce unele Federații spun că se negociază, altele afirmă că serviciile secrete și-au băgat nasul și negocierile sunt în pom. 


Cert este că, programul de lucru, încărcătura de sarcini, securitatea și siguranța la locul de muncă al polițiștilor trebuie să mai aștepte. O luptă surdă și aparent fără însemnătate se dă între sindicatele din Poliție pentru reprezen-tativitate, mai precis, pentru a lua loc la masa negocierilor. 


Serviciile secrete și-au băgat "coada"
Iulian Surugiu este președintele Sindicatului Național al Agenților din Poliție, afiliat Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România. Acesta susține că Federația nu beneficiază de reprezentativitate, deocamdată, din cauza unor "oameni plătiți de serviciile secrete". Mai exact, Tribunalul a acordat repre-zentativitatea acestei Federații, însă a fost făcut un recurs care se judecă la Curtea de Apel București. Astfel, până la o decizie definitivă, locul la masa negocierilor nu poate fi ocupat de această Federație. "Să nu-și imagineze nimeni că drepturile polițiștilor nu sunt respectate, chiar dacă acordul expiră. Prima instanță ne-a acordat reprezentativitate, dar niște indivizi care sunt informatori pe la servicii sau la diferite structuri ale Guvernului au făcut întâmpinări și acum ne obligă să mai prelungim termenul, pentru că așa este procedura. Am avut discuții cu Ministerul de Interne și toată lumea va respecta acordul vechi până când vom fi în stare să facem altul. Cred că niciun angajator din lume nu își permite să nu ia în seamă 20.000 de oameni. Sunt câțiva indivizi plătiți de serviciile secrete să facă scandal pe rețelele de socializare și să atragă atenția de la alte probleme", a declarat pentru "Cuget Liber", Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților din Poliție. 


Nu se știe cine negociază, dar se negociază
Confuzia legată de aceste negocieri continuă și mai mult, atunci când luăm legătura cu alte sindicate. Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI au venit cu o propunere… interesantă, în condițiile în care mai multe prevederi din Legea nr. 360/2002, privind statutul poli-țistului au fost declarate neconsti-tuționale. Printre acestea se numără evaluarea polițiștilor, la posturile de con-ducere și la procedura de suspendare a polițiștilor. Această Federație dorește aplicarea, pe o perioadă tranzitorie, a unor prevederi din Statutul funcționarilor publici. "Se poartă negocieri în prezent, în vederea resemnării acordului, cu mici îmbunătățiri la programul de muncă. Este vorba de niște precizări mai bune în privința modului în care se recupe-rează timpul suplimentar lucrat. Nu știm exact cum va trata Ministerul de Interne problemele cu celelalte sindicate, care încă nu au reprezentativitate. S-ar putea să fie acesta un motiv pentru care să fie prelungite negocierile sau să nu se semneze acordul. Există posibilitatea prelungirii acordului cu încă un an. Decât deloc, mai bine cu cel pe care-l avem acum", a precizat Vasile Zelca, pre-ședintele SNPPC Constanța. 


"Există posibilitatea unui conflict de muncă"
Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Agenților de Poliție din Constanța, afiliat Federației Publisind, afirmă că sunt luate în calcul toate măsurile în condițiile în care aceste negocieri nu sunt începute. "Acest acord expiră în data de 23 mai. Negocierile trebuiau începute cu 30 de zile înainte. Nu înțelegem de ce celelalte sindicate nu au cerut această negociere. Dacă nu încep negocierile există posibilitatea de a se declanșa un conflict de muncă între Federația noastră și angajator. Ne gândim la toate măsurile care se iau în calcul, dar nu credem că se va amâna această negociere, pentru că nu au niciun motiv. În mod normal, pe data de 23 mai să avem un acord", susține Daniel Avasilcăi, liderul Sindicatului Agenților de Poliție din Constanța. 


Comentează știrea

vicky
16 mai 2016
care servicii secrete?

nu cred ca exista servicii secrete, dar exista escroci care se prezinta ca lucreaza in diferite domenii si pot rezolva orice; ziaristii reali ar trebui sa gandeasca mai mult, ziarul nu este egal cu hartia igienica.

costica
16 mai 2016
opinie

Colaborare exceptionala la domiciliu! Opriti-va acum aici si incepeti sa castigati bani! Castiguri sigure si rapide! Oferta aceasta este exact ceea ce va trebuie! Aveti nevoie de bani luna aceasta?Vreti sa castigati bani repede si printr-o activitate interesanta? Atunci cereti urgent detalii mai multe la adresa de email:  pacurarucostica1963@gmail com

Morrisweinc
27 decembrie 2022
Morrisweinc

https://www.hydroxychloroquinex.com/# chloroquine without a doctor prescription

MorrisLet
27 decembrie 2022
MorrisLet

200mg hydroxychloroquine

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5188 secunde