Lupta împotriva minelor marine. DM 24 și-a început misiunea sub stindardul NATO

168
Lupta împotriva minelor marine. DM 24 și-a început misiunea sub stindardul NATO - dragor-1563191288.jpg

Articole recomandate

Dragorul Maritim 29 "Locotenent Dimitrie Nicolescu", sub comanda căpitanului Cosmin Damache, face parte din gruparea navală permanentă NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2, care operează în Marea Neagră, până la sfârșitul lunii iulie.

Nava a ajuns, vineri, 12 iulie, în portul Varna din Bulgaria, pentru a participa la Exercițiul multinațional "Breeze 19", organizat de partenerii bulgari.

A fost o zi plină pentru militarii români. Ei au participat la briefingurile specifice pentru misiunile pe care le vor executa, împreună cu partenerii din Alianța Nord-Atlantică în zilele următoare, atât în portul Varna, cât și în apele internaționale din bazinul vestic al Mării Negre.

Sâmbătă, 13 iulie, Dragorul Maritim 29 (DM-29) a fost vizitat de comandantul grupării SNMCMG-2, comandor Alessandro Falcone. Oaspetele a fost întâmpinat de comandantul navei românești, a discutat cu echipajul, a vizitat nava și a semnat în cartea de onoare.

"Marinarii militari de pe dragoarele maritime și vânătoarele de mine sunt oameni puternici, duri, rezistenți. Au o meserie grea, cu o mare responsabilitate. Lucrăm sub stindardul NATO, după proceduri comune. Suntem cu toți o echipă, acționăm ca atare și astfel reprezentăm o forță. Primul pas l-am făcut deoarece comunicăm între noi excelent. Mesajele sunt înțelese și se execută întocmai. Mă bucur că sunteți alături de noi și împreună acționăm ca un grup unit", a declarat comandorul Alessandro Falcone, în prezența echipajului DM 29.

Tot sâmbătă, comandantul Dragorului Maritim 29, căpitanul Cosmin Damache, și-a aniversat ziua de naștere. Cu această ocazie, întregul echipaj i-a urat "La mulți ani!", multă sănătate și "Vânt bun din pupa!", pentru întreaga carieră militară ce o are înainte.

XXX

În portul Varna, a intrat și cea de-a doua navă militară românească, fregata "Regele Ferdinand", care face parte din gruparea navală permanentă NATO SNMG-2, pentru a participa la Exercițiul "Breeze 19".

Potrivit organizatorilor, 12 țări NATO participă la Exercițiul "Breeze 19", cu 27 de nave și ambarcațiuni, cinci aeronave și un total de 2.250 de militari din Albania, Belgia, Bulgaria, Canada, Franța, Grecia, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, SUA și Turcia.

Antonia SUIUGAN, Lucian IRIMIA

Forțele Navale Române 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8736 secunde