Ludovic Orban: Vom fi alături de președintele Iohannis pentru a asigura succesul referendumului pe justiție

148
Ludovic Orban: Vom fi alături de președintele Iohannis pentru a asigura succesul referendumului pe justiție - orbansiiohannise1499492064620107-1553698835.jpg

Articole recomandate

Ludovic Orban, președintelePNL, a declarat, miercuri, că PNL este alături de președintele Klaus Iohannis și susține demersul acestuia privind convocarea unui referendum pentru justiție. "Probabil va fi un referendum despre cum trebuie să arate România și cum trebuie să fie condusă România", a spus Orban, afirmând că liberalii se vor implica pentru a asigura succesul demersului.


"Între președintele României și Partidul Național Liberal este un parteneriat bine cunoscut. În cadrul acestui parteneriat avem consultări periodice pe teme importante pentru România, atât în ceea ce privește politica internă, cât și în ceea ce privește politica europeană sau politica internațională", a declatar, miercuri, Ludovic Orban, întrebat despre întâlnirea avută în cursul zilei cu președintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.


Întrebat dacă un referendum pe justiție este o temă importantă pentru România, Orban a spus: "PNL este alături de președinte și, odată ce va convoca referendumul, vom fi alături de președinte pentru a asigura succesul acestui referendum care, probabil, va fi un referendum despre cum trebuie să arate România și cum trebuie să fie condusă România: de oameni corecți, de oameni onești, de oameni cinstiți sau să perpetuăm situația pe care și-o dorește PSD și ALDE ca instituțiile României să fie conduse de oameni care sunt certați cu legea și care sunt condamnați".


Orban a infirmat informațiile potrivit cărora ar fi lideri liberali care nu susțin organizarea unui referendum.


"Nu cred că ați auzit vreodată de la mine sau pe la vreunul dintre colegii mei cea mai mică rezervă față de acest referendum. PNL a susținut întotdeauna ideea de referendum pentru că este forma cea mai profundă de manifestare a democrației care permite fiecărui cetățean să decidă privitor la probleme naționale importante", a mai spus Orban.


Liderul PNL Ludovic Orban s-a întâlnit miercuri cu președintele Klaus Iohannis, surse liberale precizând că este vorba despre o întâlnire de tipul celor care au loc frecvent cu președintele, pe teme de actualitate.


Discuțiile Orban-Iohannis au avut loc și în contextul în care președintele a lansat începând de marți consultările pe tema referendumului pe justiție pe care vrea să îl convoace simultan cu alegerile europarlamentare. Marți, șeful statului a discutat cu societatea civilă, iar miercuri are programată o întâlnire cu reprezentanți ai sistemului judiciar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3896 secunde