Ludovic Orban: Azotatul de amoniu din portul Constanța urmează să fie transportat către destinație

286
Ludovic Orban: Azotatul de amoniu din portul Constanța urmează să fie transportat către destinație - nave-1597392826.jpg

Articole recomandate

Ludovic Orban a declarat, vineri, că azotatul de amoniu care este depozitat în portul Constanța urmează să fie transportat către destinație. Premierul a spus că regulile de depozitare a cantității mari de substanță inflamabilă sunt respectate în acest caz.


"În port există o cantitate mare de azotat de amoniu care e contractat și urmează să fie transportat către destinație.


În ceea ce privește regimul de securitate din jurul depozitelor unde se află astfel de substanțe, precum azotatul de amoniu, sunt reguli stricte prevăzute la nivel european și care, din toate informațiile pe care le-am cules, sunt respectate.


Am vorbit atât la nivelul MAI, cât și la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a mă asigura că totul este în regulă și că sunt luate toate măsurile care sunt prevăzute de regulile stabilite la nivel european, nu numai în România", a afirmat Ludovic Orban.


Aproape 26.000 de tone de azotat de amoniu sunt depozitate în Portul Constanța, potrivit Administrației Porturilor Maritime, care a atras atenția că toți operatorii care manipulează substanțe periculoase trebuie să aibă un plan de securitate aprobat de ISU. Cantitatea este de aproape zece ori mai mare decât cea depozitată în portul din Beirut, de circa 2750 de tone de azotat, care au explodat pe 5 august.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7543 secunde