Lovitură pentru UBER. Consiliul General a interzis taximetria alternativă Uber, Taxify, Clever

381
Lovitură pentru UBER. Consiliul General a interzis taximetria alternativă Uber, Taxify, Clever - aplicatiiledetipuberilegaleinrom-1513699998.jpg

Articole recomandate

Consiliul General al Municipiului București a decis, azi, modificarea legii taximetriei, urmând ca, potrivit noilor reglementări, activitatea să se facă obligatoriu, printr-un dispecerat. Șoferii nu pot purta discuții despre politică, religie și sex.

Ordinea de zi a CGMB a fost suplimentată, pentru ședința de marți, cu proiectul de modificare a legii taximetriei. Edilul Capitalei a anunțat că activitatea de taximetrie se va face, obligatoriu, printr-un dispecerat, iar șoferii nu pot purta discuții despre politică, religie și sex.

"Uber și celelalte platforme asemănătoare trebuie să intre în legalitate acum. Trebuie să-și facă dispecerat. În alte orașe din Europa unde s-au impus astfel de reglementări, Uber a plecat", a declarat pentru Vasile Ștefănescu, COTAR.

"Taximetriștii nu mai au voie să refuze curse sau să ceară bonusuri. Să nu fumeze și să aibă o ținută decentă. Să nu vorbească la telefon sau să nu asculte muzică tare. Să nu se angajeze, cu clienții, în discuții privind subiecte sensibile care ar putea să contravină principiilor, convingerilor clientului în religie, politică și domeniul sexual (..) Se instituie obligativitate ca activitatea de taximetrie să se facă printr-un dispecerat", a declarat primarul general al Capitalei la începutul ședinței de consiliu, scrie romaniatv.net

De asemenea, Gabriela Firea a precizat că toți taximetriștii trebuie să ofere clienților posibilitatea de a plăti și cu cardul.

"Gata. Au trecut proiectul prin care interzic uber/taxifly, star taxi, clever și alte servicii similare.

Noi, consilierii PNL vom ataca acestă hotărâre în contencios. PSD nu a pus proiectul în dezbatere, noi, non-pesediștii am aflat de acest proiect cu 30 de minute înainte de ședință.

Din punctul meu de vedere acest proiect este inoportun, li se refuză bucureștenilor dreptul de a se deplasa în condiții civilizate. Din punctul nostru de vedere a fost adoptat ilegal, îl vom ataca!

Cu PSD, totul e despre bani", a scris consilierul liberal Ciprian Ciucu pe Facebook.

În București și-ar putea desfășura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizați care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate, iar nerespectarea obligațiilor se sancționează cu amendă între 4.500 și 5.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre introdus suplimentar pe ordinea de zi în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

"Cu toții ne dorim ca cetățenii din București care apelează la taxi să poată merge în condiții de siguranță și confort. Îi respectăm pe bucureșteni și prin prisma hotărârii pe care o vom lua astăzi. Vom avea un proiect care va modifica și va aduce îmbunătățiri: va exista un set de reguli pe care eu le numesc europene care vor trebui respectate", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul ședinței CGMB, potrivit news.ro.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.935 secunde