Lovitură grea dată contrabandiștilor din Constanța

1736
2

Articole de la același autor

Câteva percheziții fulger în Constanța, Mangalia și București au lăsat o adevărată rețea de contrabandiști fără 7,5 milioane de țigări și bunuri în valoare de sute de mii de euro.


Țigări de contrabandă în valoare de peste 3,7 milioane lei, peste 800 de sticle cu whisky dar și 13 autovehicule au ajuns pe mâna oamenilor legii după o acțiune amplă desfășurată în Constanța, Mangalia și București. 
O adevărată rețea specializată în trafic ilegal cu produse accizabile a fost marți scuturată bine de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța. Aceștia au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă, sprijinul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei "Vlad Țepeș" și Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, precum și al specialiștilor antifraudă din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța.


Euro, dinari sârbești, leva, dolari
Astfel, pe raza municipiilor Constanța, Mangalia și București, polițiștii de frontieră au efectuat 16 percheziții domiciliare, existând suspiciunea că în respectivele locații sunt ținute țigări de contra-bandă și alte bunuri accizabile. Iar suspiciunile s-au adeverit, având în vedere că oamenii legii dețineau informații valoroase. Tot valoroase sunt și bunurile pe care au pus mâna aceștia.
În urma verificărilor au fost descoperite și confiscate 7.490.000 țigarete netimbrate de mărci diferite (374.500 de pachete), în valoare de aproximativ 3.745.000 lei, dar și 835 sticle de whisky, marca Maiwand, în valoare de 33.400 lei, precum și mari sume de bani: 12.800 euro, 195.035 lei, 680 dinari sârbești, 121 leva și 20 dolari.
Totodată, au fost ridicate și indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă 13 autoturisme de lux, un microbuz cu remorcă și un autotir înmatriculat în Bulgaria, cu care au fost introduse în România în noaptea de 3 spre 4 martie țigări de contrabandă, 800 de baxuri marca Marble, prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, beneficiind de lipsa de vigilență și profesionalism a trei agenți de poliție de frontieră, cercetați în cauză pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, în vederea asigurării reparării prejudiciului cauzat statului prin sustragerea de la plata taxelor vamale a accizei și TVA, în valoare totală de 3.910.727 lei, după cum au spus reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


14 suspecți audiați
Au fost audiați la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în cursul nopții de 4 spre 5 martie 14 suspecți puși sub urmărire penală pentru comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări, iar față de patru dintre ei a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 ore, fiind prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunerea de arestare preventivă, pe o durată de 30 zile.
"Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au ținut să precizeze reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


Comentează știrea

http://bidwindeals.com/blogs/viewstory/2158432
4 iunie 2014
http://bidwindeals.com/blogs/viewstory/2158432

Stiri Eveniment : Lovitură grea dată contrabandiștilor din Constanța | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online http://bidwindeals.com/blogs/viewstory/2158432 http://bidwindeals.com/blogs/viewstory/2158432

kd 6 for sale
26 septembrie 2014
kd 6 for sale

Stiri Eveniment : Lovitură grea dată contrabandiștilor din Constanța | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online meyyvxtgo kd vi for sale kd 6 for sale http://www.rbmortgagebroker.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3133 secunde