Lovitură de cinci milioane euro dată de patru indivizi

Marţi, 06 Ianuarie 2015
184
Patru reprezentanți ai unor societăți comerciale au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție. DNA îi anchetează, în stare de libertate, pe Ildan Ibram, administrator de drept al SC "Ibo Grains" SRL, pentru evaziune fiscală și fals în înscrisuri, Cosmin Marian Preda, administrator de fapt al SC "Ibo Grains" SRL, pentru evaziune fiscală, refuz de a prezenta organelor competente documente legale și bunurile din patrimoniu și fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar și Augustin Panait și Zamfir Ion, reprezentanți ai unor societăți comerciale, pentru evaziune fiscală. 


Procurorii spun că administratorii SC "Ibo Grains" SRL nu au înregistrat veniturile în evidențele contabile ale societății, venituri realizate ca urmare a livrării unor utilaje agricole către două firme, prejudiciul fiind de peste 83.000 lei. Apoi, cei doi l-au ajutat pe inculpatul Ion Zamfir să înregistreze în evidențele contabile ale firmei sale cheltuieli nereale în cuantum total de 36.057.331,8 lei, reprezentând contravaloarea unui număr total de peste 100 de facturi fiscale, emise de către SC "Ibo Grains" SRL Constanța, prin care se atesta efectuarea unor operațiuni comerciale fictive, respectiv livrări de cereale. Același lucru l-a făcut și Ildan Ibram, alături de Augustin Panait. Apoi, Ibram a completat cu date false 26 de borderouri de achiziție cereale de la persoane fizice, prin care se atesta în mod fictiv aprovizionarea societății cu astfel de produse, de la producători individuali. 


În baza acestor documente, au fost efectuate, în perioada respectivă, 99 de operațiuni de retragere în numerar din conturile bancare ale firmei, a sumei totale de 25.396.850 lei. După o perioadă, Preda a declarat, în mod fictiv, reprezentanților Oficiului Registrului Comerțului stabilirea noului sediu social al SC "Ibo Grains" SRL, la o adresă, la care societatea nu a funcționat niciodată. 


Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 21.306.187,47 lei, (cca. 5.000.000 euro). Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1977 secunde