Lovitură cruntă primită de bișnițarii de țigări. Captură de 6 milioane de lei la Constanța

1039
3

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au dat o lovitură destul de mare contrabandiștilor de țigări! În cadrul unei acțiuni desfășurate în Portul Constanța Sud Agigea, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 10.500.000 țigarete (525.000 pachete țigări) care erau destinate pieței negre de desfacere. 


Țigaretele erau încărcate din Malta și aveau ca destinație Ucraina, însă din verificări s-a stabilit că documentele mărfii sunt falsificate și firma destinatară din Marea Britanie este "fantomă". 


Au mers la pont


Mai exact, ieri, acționând în baza unor informații, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în Portul Constanța Sud Agigea, un container încărcat cu țigări care fusese încărcat în Malta și avea ca destinație Ucraina. Din verificările efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele de însoțire a mărfurilor sunt suspecte a fi falsificate și societatea comercială care achiziționase țigaretele este o "firmă fantomă" din Marea Britanie. În urma controlului efectuat de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal Constanța Sud, au fost descoperite 1.050 baxuri cu țigări din mărcile Ashima și Marble. A fost luată măsura indisponibilizării acestora și lăsarea în custodia liniei de shipping până la finalizarea investigațiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor și luarea măsurilor legale ce se impun. Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate". Dacă această cantitate de țigări s-ar fi vândut pe teritoriul României, atunci valoarea acesteia ar fi fost în jurul a 6,3 milioane lei. Pe de altă parte, dacă țigările ajungeau să fie valorificate în Ucraina, suma ar fi fost ceva mai mică. Profitul mare ar fi ieșit dacă acestea ajungeau, până la urmă, în Marea Britanie, așa după cum de altfel se și bănuiește. În acest caz vorbim despre prețuri triple!


Comentează știrea

Dave
20 decembrie 2013
yuuup

6 milioane de lei.. vanzarea pe o zi a bisnitarilir din zona garii... pontul a venit de la concurenta sau anumiti "politisti" nu isi mai primeau partea.

Mambolo
20 decembrie 2013
cigara

pai daca aveau ca destinatie fictiva Ucraina,iar ca destinatie finala Marea Britanie unde este lovitura data bisnitarilor ...????

docher
21 decembrie 2013
contrabanda

daca cineva ar dori sa descopere retea de contrabanda cu tigari ar merge frumos la fiecare agentie de pilotaj.acolo domnii piloti isi stocheaza marfa cersita de la navele pe care le piloteaza.deci incercati sa prindeti infractorii care intr-o luna traficheaza mai multe cartoane decit ati depistat acum.numele cele mai ''reputate'':ticlete ,in midia,liderul de traficanti ,urmat de tudora,tot acolo,ei intrind si iesind cu tigari pe la poarta de acces spre capitania midia.in constanta:dan moldoveanu,ioan paul,bica,marele traficant lupescu ajutat constant de olteanu.ei sunt piloti,adica evazionisti fiscali.este atit de usor sa fie prinsi si firmele care ii au ca si angajati nu ar fi fff.interesant de verificat?pentru imensa ,constanta si repetata evaziune fiscala!reporteri faceti-va meseria!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2076 secunde